To je to što me zanima!

Zračni napadi u Siriji neće biti dovoljni za poraz džihadista

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Britanski parlament u petak je uvjerljivom većinom odobrio zračne udare protiv Islamske države u Siriji. Šest lovaca na Cipru odmah je stavljeno u pripravnost
Vidi originalni članak

Američka vojska tvrdi da zračni napadi u Siriji nanose štetu pripadnicima Islamske države, ali i ocjenjuje da to neće biti dovoljno za njihov poraz. 

U silovitom naletu, islamski ekstremisti stigli su nadomak Kobanea, važnoga kurdskoga grada uz tursku granicu. U međuvremenu su na istoku Sirije prestali crpiti naftu na šest polja pod svojim nadzorom. 

Digli su u zrak Zelenu crkvu u Tikritu, jednu od najstarijih kršćanskih crkava na cijelom Bliskom istoku. Izvori tvrde da su militanti ISIL-a crkvu bombardirali improviziranim bombama jer se u neposrednoj blizini nalazi predsjednička palača. Zbog bombi, crkva je sravnjena sa zemljom.

Iako nije odlučeno da će gađati ciljeve u Siriji, uskoro će se napadima američkih snaga na pripadnike ISIL-a u Iraku pridružiti britanski, belgijski i danski zrakoplovi. Britanski parlament u petak je uvjerljivom većinom odobrio zračne udare protiv Islamske države u Siriji. Šest lovaca Tornado GR4 na Cipru odmah je stavljeno u stanje pripravnosti.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 29.09.2014.

    "Zbog bombi, crkva je sravnjena sa zemljom." Vrlo nespretno sročeno, izvan duha jezika.

  • zlatko 27.09.2014.

    pa znaju da ako krenu pješadijom bit će puno mrtvih

  • Mladen Kozic 27.09.2014.

    tko ih je stvorio to treba pitati SAD,Veliku Britaniju ,Francusku ,da smo ostali nesvrstani danas ne bi imali briga jbg ,imamo pametne političare koji su se pridružili NATO-u koji od svog postanka stalno ratuje ne bi li negdje učvrstio svoj interes

Komentiraj...
Vidi sve komentare