Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
70 komentara

Zračni napadi u Siriji neće biti dovoljni za poraz džihadista

Britanski parlament u petak je uvjerljivom većinom odobrio zračne udare protiv Islamske države u Siriji. Šest lovaca na Cipru odmah je stavljeno u pripravnost

REUTERS
Foto: REUTERS
70 komentara

Američka vojska tvrdi da zračni napadi u Siriji nanose štetu pripadnicima Islamske države, ali i ocjenjuje da to neće biti dovoljno za njihov poraz. 

U silovitom naletu, islamski ekstremisti stigli su nadomak Kobanea, važnoga kurdskoga grada uz tursku granicu. U međuvremenu su na istoku Sirije prestali crpiti naftu na šest polja pod svojim nadzorom. 

Digli su u zrak Zelenu crkvu u Tikritu, jednu od najstarijih kršćanskih crkava na cijelom Bliskom istoku. Izvori tvrde da su militanti ISIL-a crkvu bombardirali improviziranim bombama jer se u neposrednoj blizini nalazi predsjednička palača. Zbog bombi, crkva je sravnjena sa zemljom.

Iako nije odlučeno da će gađati ciljeve u Siriji, uskoro će se napadima američkih snaga na pripadnike ISIL-a u Iraku pridružiti britanski, belgijski i danski zrakoplovi. Britanski parlament u petak je uvjerljivom većinom odobrio zračne udare protiv Islamske države u Siriji. Šest lovaca Tornado GR4 na Cipru odmah je stavljeno u stanje pripravnosti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message