To je to što me zanima!

Žrtva silovanja: Imala sam 13 godina, a oni su bili puno stariji

O slučaju koji je 2003. potresao Englesku, smatra inspektorica Maggie Oliver, ima se još štošta za reći. Tada je, nekoliko mjeseci nakon što se požalila policiji, od predoziranja umrla 13-godišnja djevojčica...
Vidi originalni članak

Imam samo 13 godina. Spavala sam s ljudima puno starijim od sebe, polovici njih ne znam ni ime, pisalo je, između ostalog, u pismu djevojčice koja je bila žrtva silovanja i trgovine ljudima umrežene skupine muškaraca.

Poruka na papiru naslovljena 'Stvari koje sam radila u prošlosti' koju je 13-godišnja djevojčica 2003. poslala policiji u engleskom Rochdaleu ostala je ipak dugo nepročitana. Nekoliko mjeseci poslije djevojčica je umrla od predoziranja.

Dvije godine nakon toga pismo se pojavilo u policijskom izvještaju u sklopu velike istrage o seksualnom nasilju nad mladim djevojkama i djecom. Tada je otkrivena mreža muškaraca iz Pakistana koji su djevojčice silovali, prodavali im alkohol i drogu te ih 'prosljeđivali' svojim prijateljima, piše The Sun.

- Kako smo kopali dublje postalo je jasno da je u društvo mlađe od 15 godina infiltrirana skupina muškaraca koja im daje drogu i alkohol te seksualno napastuje. Razgovarali smo s desetinama djevojaka, a neke od njih su nas odvele na lokacije gdje su se nekad znali održavati, kako su ih oni zvali, sex partiji - kazala je inspektorica Maggie Oliver koja je u to vrijeme vodila istragu.

Ona je prva i alarmirala policiju u Rochdaleu o pismu 13-godišnje djevojčice, no nakon što je na njezinu inicijativu pokrenuta velika istraga, ubrzo je sve stalo. Istragu su nakon tri mjeseca nakratko zatvorili zbog 'nedostatka dokaza', a inspektorica nije mogla vjerovati da se to događa. Shvatila je da je problem puno dublji.

- Znala sam da to nije istina nakon toliko razgovora s djevojčicama. Postojali su dokazi, samo što su neki stariji članovi policije žmirili na sve što se tu događalo. Napasnici su bili slobodni vrebati nove generacije ranjivih curica - kazala je tada o tome inspektorica.

Istraga se nakon toga nastavila, uhićeno je i pozatvarano devet muškaraca. Organizator svega Shabir Ahmeh (64), kojeg su zvali 'Tata' (Daddy), osuđen je na 19 godina zatvora zbog silovanja, seksualnih napada i trgovanja ljudima. Njegovi suradnici i supočinitelji osuđivani su na kazne zatvora u rasponu od 4 do 19 godina.

Inspektorica Maggie Oliver dala je otkaz 2012. godine. Smatra da slučaj, iako je završio uhićenjima, nije ni blizu konačnom rješenju.

- Postojali su očito veliki propusti i kriminalci su bili slobodni raditi što su htjeli. Dosad nitko za takve stvari nije odgovarao. Odgovornost policije je štititi mlade, a neki njezini članovi su u situacijama kada su trebali tako postupati žmirili na oba oka. To se ne smije događati - zaključila je Oliver koja će se sa svojim uvidima u istragu o pedofiliji pojaviti u BBC-evom dokumentarcu 'Napuštene djevojke'.


 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 03.07.2017.

    Skočit će mi tlak tako da neću ništa komentirati, a da i komentiram kartoniralo bi me tako da .....

  • stec 03.07.2017.

    Tu se radi samo o rasi ,djevojcice su bjele a silovatelji pakistanci,crnci i sve muslimani , da nebi sve izgledalo kao rasizam policija je radije sve zataskala .

  • balboaboa 03.07.2017.

    To se kod nas svaki dan desava samo institucije zmire i ubiru proviziju nema partya koji ne zavrsi sa nekoliko silovanja nema tog nocnog kluba u kojem se to nije desilo nepostoji kafic birtija u kojoj se te stvari desavaju a EU sve vise tolerira ovaka ponasanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare