To je to što me zanima!

Žućina velika avantura: U 6 mjeseci prešao 300 km

Trogodišnji mješanac Žućo nestao je iz Šapca u Srbiji. Vlasnici Ivan, Aleksandra i Vuka nisu mogli vjerovati kad su im javili da je nađen u Zagrebu
Vidi originalni članak

Žuću sam upoznala oko Božića. Slijedio je kolegicu iz dućana i došao pred Restauratorski zavod na Bijenačkoj cesti gdje radim. Bio je mršav i uplašen, ali jako umiljat, priča Tanja Vukmanić (31) iz Zagreba. Ona i njen dečko Boris Rihtar (31) Žuću su odlučili udomiti nakon tri dana. Odmah su ga odveli veterinaru koji je otkrio da je čipiran. Kako čip nije bio hrvatski, za pomoć su se obratili Udruzi za životinje Suza. Otkrili su da je trogodišnji mješanac Žućo nestao iz Šapca u Srbiji prije čak šest mjeseci.
- Oni su stupili u kontakt s beogradskom udrugom 'Orka’ i brzo pronašli vlasnike Ivanu (35), Aleksandra (39) i Vuka (5) Daskalović. Oni nisu mogli vjerovati da smo ga našli - priča Tanja. Žućina pustolovina tu nije završila. Tanja i Boris morali su izraditi putovnice te čekati da je dobije i Žućo da ga mogu odvesti kući. Nekoliko puta im je propao odlazak u Srbiju, a Žućo je kući napokon stigao krajem veljače.
- Nedostaje nam. Vodili smo ga na izlete, čak i u Ljubljanu. Šalimo se da je on pravi jugonostalgičar koliko je država prošao - kaže kroz smijeh Tanja.

ŽUĆO SPOJIO DVIJE OBITELJI
Tanja i Boris Žuću su odvezli njegovim vlasnicima u Šabac. Obitelj Daskalović i Žućo u Zagreb će doći posjetiti Žućine 'zamjenske’ vlasnike.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • demijan 07.03.2009.

    pogledajte film Eight Below (Antarktika)....

  • COSA-NOSTRA 07.03.2009.

    Aaaa jadni mali miš Žućo... Ko zna kao je uopće dospio tako daleko??? Naježila sam se kad sam čitala. Samo poručujem svim vlasnicima životinja da na njih malo više paze jer oni su bića poput male djece, zaigrana i znatiželjna i nema sumnje da lako mogu odlutati. Ne smite to dozvolit jer zamislite samo šta prožive kad se izgube, koliku patnju i strah, zamislite koliki je to šok. Bila sam svjedok takvih situacija da vidim psa koji se na trenutak izgubio... ajme doslovno mu u očima vidite užas a onda kad ugleda vlasnika... joj koja srića i olakšanje! Oni su stvarno mala dica po svemu hahaha, jadnički mali...

  • brener 07.03.2009.

    kako bi reka balkanboy stojanu!:\"interesuje me da li je žuća tu?\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare