To je to što me zanima!

Župani: Preustrojem TZ-a se zapostavlja turizam na kopnu

Preustrojem turističkih zajednica svih dvanaest županijskih turističkih zajednica na kontinentu pripojilo bi se u preostala dva RMO-a. Župani se protive toj odluci
Vidi originalni članak

Preustroj turističkih zajednica je nužan, ali ovakvim prijedlogom zapostavlja se razvitak kontinentalnog turizma, poručili su hrvatski župani odbijajući smjernice koje je početkom travnja objavilo Ministarstvo turizma. Njima se predviđa samo deset regionalnih menadžment organizacija, sedam na obali, Zagreb bi bio osmi, a svih dvanaest županijskih turističkih zajednica na kontinentu pripojilo bi se u preostala dva RMO-a, čime se, smatraju u Hrvatskoj zajednici županija, kontinentalne županije stavljaju u nepovoljan položaj.

-Nitko nije protiv destinacijskog menadžmenta koji se želi uvesti novim Zakonom o turističkim zajednicama. Naše turističke zajednice to dijelom već rade i neka se to unapređuje, ali zašto ukidati ono što nam treba i, pritom, solidno funkcionira. Brojke još nisu velike, ali turisti i noćenja na kontinentu stalno rastu, i to po stopama višim nego na moru, a za to su velikim dijelom zaslužni i županijski TZ-i. U njihovu ukidanju čak i nema nekih ušteda. Turističke zajednice kontinentalnih županija ionako u 80-postotnom iznosu financiraju lokalna uprava i samouprava - rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • SOROSEVPLACENIK 27.05.2014.

    Ne samo turisticke zajednice ukinuti,nego i vecinu zupanija,a i opcina koje su same sebi svrha,tj.uhljebljivanje stranackih kadrova koji se sa svojim znanjem i voljom za rad ne bi nikada uspjeli nigdje zaposliti za placu vecu od zakonskog minimuma.

  • ĐuroKojot 27.05.2014.

    Što mislite zašto je Lorencin smjenio gospođu sa čelnog mjesta TZ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare