To je to što me zanima!

Župnik u Mrkoplju huška protiv migranata: 'Nisam odgovoran'

Angelini turisti su stvarno doslovce shvatili njen poziv. Ne prestaju joj hrliti. Ovako je za dana a što li je u gluho doba noći? Nisam siguran koliko ćemo još dugo moći mirno spavati, piše župnik iz Mrkoplja
Vidi originalni članak

Mrkopaljska župska kronika, naziv je Facebook stranice koju uređuje župnik Ante Zovko, a koja je prepuna antimigrantskih huškačkih objava koje izazivaju jezive komentare i pozive na nasilje.

'Baci bombu, goni bandu!', 'Nek otvore lovostaj', 'Pečene malo podgrijati', 'Rođo sve bi ja to šmajserom', neki su od komentara ispod župnikovih objava. Zovko u tome ne vidi ništa sporno, kako kaže, jer se ne smatra odgovornim za komentare, rekao je za Index.hr.

- Što se tiče same objave, to nije nikakav govor mržnje, nego čisto jedno upozorenje i poziv na jednu budnost. Jednostavno, moramo se malo pitati o vremenu u kojem živimo. Jer nitko ne zna tko su pojedini ljudi. Jedna mala doza opreza koja ja smatram da. Nikakvo poticanje i ne daj Bože - rekao je spomenutom portalu.

- Odgovorni tvrde da su naše granice sigurne po pitanju ilegalnih imigranata. Ali ne znam tko to onda prošetava centrom Mrkoplja u kišno poslijepodne 06.listopada 2018.? Angelini turisti su stvarno doslovce shvatili njen poziv. Ne prestaju joj hrliti. Ovako je za dana a što li je u gluho doba noći? Nisam siguran koliko ćemo još dugo moći mirno spavati praveći se kako sve to nije naš problem. Buđenje bi doista moglo biti otrežnjujuće. Nadam se da neće biti prekasno... - piše u jednom od statusa koje je napisao župnik. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • _vatrogasac_ 29.10.2018.

    Podrška župniku jer je sve točno rekao, tko ipak želi zatvarati oči pred problemom tj. ne vidi problem to je njegova stvar.

  • @everything_burns 29.10.2018.

    potpuno se slažem sa svime napisanim

  • ludataranta 28.10.2018.

    Ne huška nego dobro govori

Komentiraj...
Vidi sve komentare