To je to što me zanima!

'Zvao sam ga da prošetamo do doma, ali je rekao da će autom'

U noći na petak nekolicina prijatelja sjedila je na otvorenom svega stotinjak metara od mjesta stravične pogibelji. A onda su u neko doba krenuli kućama u autima. Ubrzo se čuo strašan zvuk, kažu Vrgorčani
Vidi originalni članak

Dogovorili smo se kako ćemo u subotu u njegovim rodnim Kokorićima peći meso i zabavljati se, a danas od svega nema više ništa. Naš prijatelj je poginuo. Nema ga više, ali živi i živjet će u našim srcima, tiho su nam kroz suze rekli prijatelji Tonija Pervana.

Na mjestu nesreće, u središtu Vrgorca, stoji skupina mladića i djevojaka, u rukama im bijeli lampioni. Krenuli su zapaliti svijeću prijatelju. Toni Pervan je 18. travnja proslavio 18. rođendan. Bio je učenik trećeg razreda Srednje ekonomske škole. Omiljen u društvu, vrhunski sportaš MNK Vrgorac, pred kojim je stajala svijetla nogometna karijera.

VRGORAC: POGINUO MLADI NOGOMETAŠ Toni je bio suvozač u BMW-u: 'Momak je bio oličenje dobrote'

U noći na petak nekolicina prijatelja sjedila je na otvorenom svega stotinjak metara od mjesta stravične pogibelji. Nije bilo ni alkohola ni bilo kakvih ludorija. A onda su u neko doba krenuli kućama.

- Zvao sam ga da idemo zajedno, pješice. Kuće su nam jedna uz drugu stotinjak metara od mjesta gdje smo se družili. Rekao mi je da idem, a da će on doći autom. Ja sam otišao, a Toni je ostao. U jednom trenutku majka je čula jaki prasak. Posumnjali smo da je netko nastradao - priča prijatelj nesretno preminulog mladića.

'Svaki dan smo igrali nogomet'

- Zvao sam ga na mobitel, ali mi se nije javio. Zvao sam i drugu dvojicu koji su bili s automobilima, ali ni oni mi se nisu javljali - tužno će njihov prijatelj.

Ni ostali nisu svjesni kako se nesreća dogodila. Svi su međusobno prijatelji, družili su se svaki dan, igrali nogomet.

BMW i Peugeot sudarili su se 40 minuta iza ponoći. Vozač BMW-a (19) i vozač Peugeota (22) prevezeni su u KBC Split i izvan su životne opasnosti. Točan uzrok nesreće još nije poznat.

- Bio je momak ‘ko od gore odvaljen’, sportaš. Predviđali su mu sjajnu nogometnu karijeru - kaže potreseni gradonačelnik Ante Pranić.

Vještak: U ovakvoj situaciju obično pogiba onaj u slabijem autu

- Jedan od sudionika prešao je preko središnje linije i izazvao frontalni sudar s djelomičnim preklapanjem prednjih dijelova. Opasnije od toga je samo zabijanje u vrata vozača. U ovakvoj situaciji obično pogiba onaj tko je u slabijem autu i tko ide sporije. Onaj tko ide brže, zaustavlja se u dužem putu. Pitanje je je li suvozač bio vezan. Po fotografijama se može vidjeti kako je vjerojatno BMW išao brže od Peugeota jer ga je zaustavio i vratio unazad - rekao nam je sudski vještak za promet Goran Husinec o nesreći u Vrgorcu.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • arwin 09.05.2020.

    Zašto se glorificira poginule u ovakovim divljačkim incidentima? Procesije, hvalospjevi, panegirici kao da su ne znam čime nekog zadužili. Sami pali sami se ubili. Istovremeno kad pogine čovjek na baušteli ili na nekom poštenom poslu objave mu inicijale i da nije sigurno da li se pridržavao propisanih mjera sigurnosti.

  • cicinakitu 09.05.2020.

    Treci razred 18g.??

  • sonja2 09.05.2020.

    Kakva korona... Nasu mladost ubit ce rage od auta,povišen ego i nepotrebna brzina!! Ginu nam mladi kao muhe svaki dan. Nemoj,ako mislis da ne moras. Barem na nebo uvijek stignes! Žao mi mladosti i propuštenih životnih prilika! ☹️

Komentiraj...
Vidi sve komentare