Obavijesti

News

Komentari 52

'Zvao sam ga da prošetamo do doma, ali je rekao da će autom'

'Zvao sam ga da prošetamo do doma, ali je rekao da će autom'
1

U noći na petak nekolicina prijatelja sjedila je na otvorenom svega stotinjak metara od mjesta stravične pogibelji. A onda su u neko doba krenuli kućama u autima. Ubrzo se čuo strašan zvuk, kažu Vrgorčani

VIDEO

Dogovorili smo se kako ćemo u subotu u njegovim rodnim Kokorićima peći meso i zabavljati se, a danas od svega nema više ništa. Naš prijatelj je poginuo. Nema ga više, ali živi i živjet će u našim srcima, tiho su nam kroz suze rekli prijatelji Tonija Pervana.

Na mjestu nesreće, u središtu Vrgorca, stoji skupina mladića i djevojaka, u rukama im bijeli lampioni. Krenuli su zapaliti svijeću prijatelju. Toni Pervan je 18. travnja proslavio 18. rođendan. Bio je učenik trećeg razreda Srednje ekonomske škole. Omiljen u društvu, vrhunski sportaš MNK Vrgorac, pred kojim je stajala svijetla nogometna karijera.

Toni je bio suvozač u BMW-u: 'Momak je bio oličenje dobrote'
Toni je bio suvozač u BMW-u: 'Momak je bio oličenje dobrote'

U noći na petak nekolicina prijatelja sjedila je na otvorenom svega stotinjak metara od mjesta stravične pogibelji. Nije bilo ni alkohola ni bilo kakvih ludorija. A onda su u neko doba krenuli kućama.

- Zvao sam ga da idemo zajedno, pješice. Kuće su nam jedna uz drugu stotinjak metara od mjesta gdje smo se družili. Rekao mi je da idem, a da će on doći autom. Ja sam otišao, a Toni je ostao. U jednom trenutku majka je čula jaki prasak. Posumnjali smo da je netko nastradao - priča prijatelj nesretno preminulog mladića.

'Svaki dan smo igrali nogomet'

- Zvao sam ga na mobitel, ali mi se nije javio. Zvao sam i drugu dvojicu koji su bili s automobilima, ali ni oni mi se nisu javljali - tužno će njihov prijatelj.

Ni ostali nisu svjesni kako se nesreća dogodila. Svi su međusobno prijatelji, družili su se svaki dan, igrali nogomet.

BMW i Peugeot sudarili su se 40 minuta iza ponoći. Vozač BMW-a (19) i vozač Peugeota (22) prevezeni su u KBC Split i izvan su životne opasnosti. Točan uzrok nesreće još nije poznat.

- Bio je momak ‘ko od gore odvaljen’, sportaš. Predviđali su mu sjajnu nogometnu karijeru - kaže potreseni gradonačelnik Ante Pranić.

Vještak: U ovakvoj situaciju obično pogiba onaj u slabijem autu

- Jedan od sudionika prešao je preko središnje linije i izazvao frontalni sudar s djelomičnim preklapanjem prednjih dijelova. Opasnije od toga je samo zabijanje u vrata vozača. U ovakvoj situaciji obično pogiba onaj tko je u slabijem autu i tko ide sporije. Onaj tko ide brže, zaustavlja se u dužem putu. Pitanje je je li suvozač bio vezan. Po fotografijama se može vidjeti kako je vjerojatno BMW išao brže od Peugeota jer ga je zaustavio i vratio unazad - rekao nam je sudski vještak za promet Goran Husinec o nesreći u Vrgorcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa