To je to što me zanima!

Zvonimir Hodak: Da je bar ubio mene, a ne moju kćer

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zvonimir Hodak isprva nije znao tko je taj Mladen Šlogar. No, sjetio ga se po nadimku 'Žila'. Rekao je da je beskućnik koji se hranio u pučkoj kuhinji
Vidi originalni članak

Otac brutalno ubijene Ivane Hodak, u petak ujutro izjavio je kako ne poznaje Mladena Šlogara (61), glavnog osumnjičenika za ubojstvo. Šlogar je navodno rekao da je Hodak odgovoran što je on dobio otkaz u Sportskom centru "Mladost" gdje je bio domar.
- Nikad nisam čuo za to ime i prezime. Ja mislim da je to jedna najobičnija fiksiranost bolesnog mozga na mene i na moju obitelj. Nikada nisam ni zastupao firmu u kojoj je on radio niti jednog njenog direktora jer znam sve tvrtke koje sam zastupao. Moram reći i da se javno ispričavam Hrvoju Petraču i njegovoj obitelji za sumnje i indicije koje sam imao u odnosu na njih - izjavio je Zvonimir Hodak. No, saznavši da se radi o čovjeku zvanom Žila, prisjetio se o kome se radi.
- Kad mi je Faber ujutro rekao tko mi je ubio kćer, pojma nisam imao tko je taj čovjek, ime i prezime mi ništa nije značilo. Tek kasnije mi je pripravnica javila da je to Žila. Tada mi je sinulo. Zvali smo ga Žila, jer je bio visok i mršav. Uvjeren sam da je policija uhitila pravog čovjeka, da je doista on ubio moju Ivanu, ne sumnjam u to ni malo. Žilu sam posljednji put vidio 1994. ili 1995. godine. Nekada sam s njim igrao tenis i šah. On je jako dobro poznavao moju Ivanu i Ljerku. Doista mu nikada ništa nisam obećao. Kad je potpuno propao i ostao na ulici, valjda si je nešto zabrijao u glavi, da sam mu ja nešto kriv. Ivana ga je također poznavala. To jutro, kad ju je ubio, ona mu je otključala vrata i pustila ga u vežu - rekao nam je Zvonimir Hodak. Dodao je da je Žila imao fiksaciju da mora ubiti ili Ljerku ili Ivanu. Policija je, međutim, na konferenciji za novinare rekla kako su se ubojica i obitelj Hodak povremeno čuli do ubojstva.
- On je policajcima rekao: Ivana je 'zlatna mladež' i tako dalje. On se nekome odlučio osvetiti, a nažalost osvetio se meni - ni krivom, ni dužnom - rekao je Zvonimir Hodak i dodao je je Šlogar bio čudak te da je prije rata radio kao civilna osoba u JNA.
- Vjerojatno od tada ima i pištolj kojim je moja kćer ubijena, a koji je navodno pronađen kod njega - rekao je Hodak. Sazanao je i da je Šlogar nakon otkaza prodao stan te, nakon što je potrošio 80.000 njemačkih maraka, postao beskućnik. Hranio se u pučkim kuhinjama i spavao po parkovima. Navodno je duže vrijeme pratio obitelj Hodak i bilo mu je svejedno koga će ubiti iz osvete.
- Ne znam što se tom čovjeku dogodilo u glavi. Da je bar ubio mene, a ne moju kćer - rekao je Hodak.
Zagrebački odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio je da je policija kod ubojice pronašla pištolj kojim je ubijena Ivana Hodak.
- To je isto kao da imaju tragove otisaka prstiju jer na svijetu ne postoje dva pištolja koji mogu ispaliti na isti način - rekao je Pavasović. Dodao je da mu je prvenstveno drago zbog Ljerke Mintas Hodak jer se zasad uspostavilo da iza ubojstva ne postoji nikakva zavjera. Majka ubijene Ivane rekla nam je da je šokirana.
- Nemam riječi kojima bi opisala koliko je to suludo. Znala sam da motiv Ivaninog ubojstva ne može biti pametan jer nije ni mogao biti, ali nisam vjerovala da je ovako sulud. Ime mi ništa ne govori, a sliku ubojice nisam vidjela. Policija mi je rekla da ubojica devedesetih godina radio u ŠRC-u Mladost - kaže Mintas Hodak. Nije sigurna je li njezin suprug tog čovjeka ikad zastupao i nije sigurna u kakvoj je povezanosti s njenim mužem.
- Samo želim da taj čovjek jednog dana shvati kakav je zločin napravio - rekla je.

REAKCIJE NA UHIĆENJE PROČITAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Zbaca3 11.02.2009.

    Hodak je oćito kroz svoj život naćinio mnogo zla ljudima, pa ga je naravno snašla kazna, nažalost na krivoj osobi.

  • slikar5 07.02.2009.

    E da barem je. Šteta mladog ženskog života.

  • HUMI 07.02.2009.

    Ne daj Bože nikome što oni proživljavaju.Mala ironija sudbine:Hodak kaže da se boji da će uz dobru obranu ubojica bitri proglašen neubrojivim,a kolike je on tako izvuka iz zatvora i uništija obitelji žrtava.Opet kažem kao čoviku:iskrena sućut.

Komentiraj...
Vidi sve komentare