To je to što me zanima!

Nike Air Pegasus u svojem najlakšem izadnju do sada!

Klasična Nikeova trkaća tenisica, u svojoj 30. godini postaje lakša, spremnija na izazove i bolja no ikada
Vidi originalni članak

Trkači na svim nivoima trkačke spreme znaju kako je za uspjeh potrebno vrijeme  i mnogo teškog truda. Tijekom tri desetljeća Nike Air Pegasus tenisica razvijala se iz godine u godinu kako bi pružala pouzdano uporište trkačima, konstantno udovoljavala zahtjevima i potrebama trkača te zadobila njihovo povjerenje i odanost. 

Današnja nova Air Pegasus+ 30 tenisica predstavlja kombinaciju snažnog i važnog nasljeđa i moderne tehnologije u svojem najlakšem izdanju, odnosno obliku do sada.

Pegasus mi je jedna od najdražih tenisica,” kaže svjetski prvak na dugim prugama Mo Farah koji veći dio svoje karijere trči u Nike Air Pegasus tenisicama te dodaje: “Iznimno je važno imati tenisice koje su dobro podstavljene, lagane i koje ti istovremeno pružaju potrebnu potporu.

Već su 30 godina ove tenisice presušna potreba svakog trkača, omiljene zbog svog Nike Zoom jastučića, dobrog prianjanja stopalu i male težine. I dok se Pegasus model mijenjao tijekom vremena uvijek je ostao vjeran svojim korijenima konstantno pružajući pouzdanu kvalitetu koju trkači i očekuju od ovih tenisica.

Poboljšanja Pegasusa nalaze se u tri zone: prednji dio stopala, srednji dio stopala i petu. Strateški postavljen gornji dio bez šavova odgovoran je za jedinstvenu unutrašnjost i ultra-lagani osjećaj prilikom nošenja tenisice. Posebno osmišljena Nike mrežica pruža potporu i omogućuje stopalu da diše, a Nike Zoom jastučić u peti omogućuje pokretljivost, odnosno poskakivanje i podstavu koja se formira prema stopalu. Unutarnji dio sigurno obavija stražnji dio pete.

Pegasus linija je već dugo popularna zbog svog dobrog  prianjanja. Nike Air Pegasus+ 30 koristi tzv. Fitsole sockliner kako prianjala uz stopalo poput čarape. Reflektirajući sloj koji se nalazi ispod vanjskog sloja pomaže trkačima da budu vidljivi u uvjetima smanjene vidljivosti.

Ekološki prihvatljiva guma koja se koristi u potplatu je izdržljiva i odlično se ponaša na različitim površinama. Precizno postavljena fleksibilna udubljenja – dublja po lateralnoj strani i plitka na medijalnoj strani – podržavaju prirodan, udoban korak.

Nakon 30 godina, Pegasus je prošao milijune i milijune kilometara. Nike Air Pegasus+ 30 početak je novog puta za novu generaciju. 

Nike Air Pegasus+ 30 tenisice dostupne su od 10. rujna u svim Nike trgovinama. 

Idi na 24sata