To je to što me zanima!

Odaberi traženo zanimanje i postani dentalni asistent

Dva su razloga zbog kojih biste trebali razmisliti i odlučiti se za upis u program usavršavanja i odnedavno novi program prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent
Vidi originalni članak

Prvi je da se, s ciljem podizanja kvalitete rada u ordinacijama dentalne medicine, daje sve veći značaj ulozi dentalnog asistenta za poslove za koje mora imati specifično znanje. Tako se pridonosi povećanju kvalitete usluge u ordinaciji dentalne medicine i otvara mogućnost za veći standard rada same ordinacije. Drugi razlog je, uz porast kvalitete rada, zakonsko reguliranje rada dentalnih asistenata/ica. 

Stjecanje uvjeta za dobivanje dozvole za rad u Hrvatskoj na radnom mjestu dentalni/a asistent/ica moguće je na dva načina. 

Program usavršavanja za poslove dentalnog/e asistenta/ice –on-line učenje

Osobe s prethodno završenom srednjom školom u zdravstvenom sektoru i položenim stručnim ispitom mogu ishoditi dozvolu za rad od Hrvatske komore dentalne medicine nakon što uspješno svladaju program usavršavanja za poslove dentalnog asistenta/ice. 

Po prvi puta je u Hrvatskoj odobren formalni program usavršavanja putem e-učenja koji omogućava stjecanje potrebnog znanja za pravilno asistiranje u svakodnevnim postupcima u dentalnoj medicini. Posebnost programa je u pristupu polaznicima i načinu edukacije koji omogućuje multimedijski interaktivni sustav za samostalno e–učenje jedini takav u regiji, odobren od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Program omogućava fleksibilnost u pohađanju nastave uz rad i učenje od kuće uz minimalne troškove polaznicima iz svih krajeva Hrvatske. U 6 mjeseci samo 6 dolazaka u učionicu!  

Programom prekvalifikacije do novog željenog zanimanja!

Zanimanje koje je stečeno nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja nije u svakom slučaju najbolji izbor, možda vam ne ispunjava snove ili vas koči u daljnjem napredovanju. Prekvalifikacijom je moguće ostvariti željene snove i zadovoljiti postavljene zahtjeve na tržištu rada. Primjer za to je i dentalni asistent, novo i sve traženije zanimanje u RH. Mnogi koji žele raditi posao dentalnog asistenta ili imaju prethodno već stečeno iskustvo u ordinaciji na toj poziciji ili žele promijeniti zanimanje, upravo programom prekvalifikacije zadovoljavaju sve preduvjete za zakonsko obavljanje poslova dentalnog asistenta. Osobe koje nemaju prethodno završenu srednju školu iz Sektora zdravstva i socijalne skrbi zanimanje dentalni/a asistent/ica mogu steći svladavajući program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica čije provođenje u Učilištu Ambitio započinje od ove jeseni 2014. godine. Učilište Ambitio je u srpnju ove godine dobilo dopusnicu za provođenje programa stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent/ica od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, a koji je izrađen na temelju nacionalnog strukovnog kurikuluma odnosno Standarda kvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica. Nastavnici će prilikom predavanja koristiti moderan i inovativan pristup poučavanju, a nastavni proces je podržan suvremenom multimedijskom tehnologijom e-učenjem, koje omogućava veću fleksibilnost i učinkovitost u stjecanju novih znanja i vještina. Spomenuti sustav e-učenja je razvijen u suradnji s britanskim dentalnim vijećem General Dental Council (GDC), britanskim odborom za certifikaciju dentalnih sestara The National Examining Board for Dental Nurses (NEBDN) i britanskom tvrtkom Smile on ltd.,  čime je obrazovanje za dentalnog asistenta i u programu prekvalifikacije omogućeno polaznicima iz cijele Hrvatske uz minimalne troškove uz naglasak na nastavu u učionici, te znatni udio praktičnog dijela nastave. 

U tijeku je upis nove generacije programa usavršavanja i programa prekvalifikacije!

Početak predavanja za program usavršavanja planiran je krajem rujna 2014.godine, a za program prekvalifikacije za početak listopada 2014.godine. Važno je napomenuti da cijena plaćenog usavršavanja i prekvalifikacije ulazi u trošak poslovanja ordinacije. 

Cjeloživotno obrazovanje i kontinuirano usavršavanje vrlo su važan čimbenik uspjeha u poslu. Ne dozvolite da to netko učini prije vas!!! Prijave su u tijeku i traju do 10. rujna 2014.godine. Više informacija na telefon: 01/4677-802 ili na info@uciliste-ambitio.hr

Idi na 24sata