Obavijesti

Odaberi traženo zanimanje i postani dentalni asistent

Odaberi traženo zanimanje i postani dentalni asistent
2

Dva su razloga zbog kojih biste trebali razmisliti i odlučiti se za upis u program usavršavanja i odnedavno novi program prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent

Prvi je da se, s ciljem podizanja kvalitete rada u ordinacijama dentalne medicine, daje sve veći značaj ulozi dentalnog asistenta za poslove za koje mora imati specifično znanje. Tako se pridonosi povećanju kvalitete usluge u ordinaciji dentalne medicine i otvara mogućnost za veći standard rada same ordinacije. Drugi razlog je, uz porast kvalitete rada, zakonsko reguliranje rada dentalnih asistenata/ica. 

Stjecanje uvjeta za dobivanje dozvole za rad u Hrvatskoj na radnom mjestu dentalni/a asistent/ica moguće je na dva načina. 

Program usavršavanja za poslove dentalnog/e asistenta/ice –on-line učenje

Osobe s prethodno završenom srednjom školom u zdravstvenom sektoru i položenim stručnim ispitom mogu ishoditi dozvolu za rad od Hrvatske komore dentalne medicine nakon što uspješno svladaju program usavršavanja za poslove dentalnog asistenta/ice. 

Po prvi puta je u Hrvatskoj odobren formalni program usavršavanja putem e-učenja koji omogućava stjecanje potrebnog znanja za pravilno asistiranje u svakodnevnim postupcima u dentalnoj medicini. Posebnost programa je u pristupu polaznicima i načinu edukacije koji omogućuje multimedijski interaktivni sustav za samostalno e–učenje jedini takav u regiji, odobren od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Program omogućava fleksibilnost u pohađanju nastave uz rad i učenje od kuće uz minimalne troškove polaznicima iz svih krajeva Hrvatske. U 6 mjeseci samo 6 dolazaka u učionicu!  

Programom prekvalifikacije do novog željenog zanimanja!

Zanimanje koje je stečeno nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja nije u svakom slučaju najbolji izbor, možda vam ne ispunjava snove ili vas koči u daljnjem napredovanju. Prekvalifikacijom je moguće ostvariti željene snove i zadovoljiti postavljene zahtjeve na tržištu rada. Primjer za to je i dentalni asistent, novo i sve traženije zanimanje u RH. Mnogi koji žele raditi posao dentalnog asistenta ili imaju prethodno već stečeno iskustvo u ordinaciji na toj poziciji ili žele promijeniti zanimanje, upravo programom prekvalifikacije zadovoljavaju sve preduvjete za zakonsko obavljanje poslova dentalnog asistenta. Osobe koje nemaju prethodno završenu srednju školu iz Sektora zdravstva i socijalne skrbi zanimanje dentalni/a asistent/ica mogu steći svladavajući program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica čije provođenje u Učilištu Ambitio započinje od ove jeseni 2014. godine. Učilište Ambitio je u srpnju ove godine dobilo dopusnicu za provođenje programa stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent/ica od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, a koji je izrađen na temelju nacionalnog strukovnog kurikuluma odnosno Standarda kvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica. Nastavnici će prilikom predavanja koristiti moderan i inovativan pristup poučavanju, a nastavni proces je podržan suvremenom multimedijskom tehnologijom e-učenjem, koje omogućava veću fleksibilnost i učinkovitost u stjecanju novih znanja i vještina. Spomenuti sustav e-učenja je razvijen u suradnji s britanskim dentalnim vijećem General Dental Council (GDC), britanskim odborom za certifikaciju dentalnih sestara The National Examining Board for Dental Nurses (NEBDN) i britanskom tvrtkom Smile on ltd.,  čime je obrazovanje za dentalnog asistenta i u programu prekvalifikacije omogućeno polaznicima iz cijele Hrvatske uz minimalne troškove uz naglasak na nastavu u učionici, te znatni udio praktičnog dijela nastave. 

U tijeku je upis nove generacije programa usavršavanja i programa prekvalifikacije!

Početak predavanja za program usavršavanja planiran je krajem rujna 2014.godine, a za program prekvalifikacije za početak listopada 2014.godine. Važno je napomenuti da cijena plaćenog usavršavanja i prekvalifikacije ulazi u trošak poslovanja ordinacije. 

Cjeloživotno obrazovanje i kontinuirano usavršavanje vrlo su važan čimbenik uspjeha u poslu. Ne dozvolite da to netko učini prije vas!!! Prijave su u tijeku i traju do 10. rujna 2014.godine. Više informacija na telefon: 01/4677-802 ili na info@uciliste-ambitio.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.
Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta