To je to što me zanima!

Okusi jeseni i Beaujolais Nouveau stižu u restoran 4/5

Svake godine je treći četvrtak u studenom rezerviran za premijerno kušanje beaujolaisa. Riječ je o tradiciji koja je prisutna u Francuskoj već desetljećima.
Vidi originalni članak

Ove godine, točnije 20. studenog, u restoranu 5/4 svi zaljubljenici u ovo mlado vino voćnog okusa imat će priliku sljubiti Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014 s okusima jeseni koje potpisuje chef restorana Filip Horvat.

Pomno kreirani jelovnik uvertiru će započeti s krvavicama od svinjetine na mousseu od jabuke i cialdom od mandarine, zatim će uslijediti pečena pačja prsa, confit od pačjih bataka uz kremu od raštike, pšenične mlince i jus. Simfonija jesenskih okusa kulminirat će uz tart od badema i kremu od bundeve, a svaki slijed sljubit će se s vinom Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014, kojeg će svi prisutni imati priliku premijerno kušati u Hrvatskoj. 

Beaujolais Villages, Joseph Drouhin dolazi iz francuske pokrajine Beaujolais koja je sastavni dio jedne od najpoznatijih francuskih vinskih regija – Burgundije. Čak 22.000 hektara gamay grožđa zasađeno je upravo na području Beaujolaisa u okolici 38 mjestašca. 

Vino je svježeg voćnog okusa, njegov miris je profinjen i intenzivan, s notama ljubičice, božura i crvenog voćnog sirupa, dok mu boja podsjeća na svježe maline.

Degustacijska večera u restoranu 5/4 uz butelju vina za dvoje iznosi 270 kuna po osobi.

Idi na 24sata