Svake godine je treći četvrtak u studenom rezerviran za premijerno kušanje beaujolaisa. Riječ je o tradiciji koja je prisutna u Francuskoj već desetljećima.
Okusi jeseni i Beaujolais Nouveau stižu u restoran 4/5
Ove godine, točnije 20. studenog, u restoranu 5/4 svi zaljubljenici u ovo mlado vino voćnog okusa imat će priliku sljubiti Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014 s okusima jeseni koje potpisuje chef restorana Filip Horvat.
Pomno kreirani jelovnik uvertiru će započeti s krvavicama od svinjetine na mousseu od jabuke i cialdom od mandarine, zatim će uslijediti pečena pačja prsa, confit od pačjih bataka uz kremu od raštike, pšenične mlince i jus. Simfonija jesenskih okusa kulminirat će uz tart od badema i kremu od bundeve, a svaki slijed sljubit će se s vinom Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014, kojeg će svi prisutni imati priliku premijerno kušati u Hrvatskoj.
Beaujolais Villages, Joseph Drouhin dolazi iz francuske pokrajine Beaujolais koja je sastavni dio jedne od najpoznatijih francuskih vinskih regija – Burgundije. Čak 22.000 hektara gamay grožđa zasađeno je upravo na području Beaujolaisa u okolici 38 mjestašca.
Vino je svježeg voćnog okusa, njegov miris je profinjen i intenzivan, s notama ljubičice, božura i crvenog voćnog sirupa, dok mu boja podsjeća na svježe maline.
Degustacijska večera u restoranu 5/4 uz butelju vina za dvoje iznosi 270 kuna po osobi.
VIDEO Fotograf Lepe Brene: 'Nisam ja pao na nju i slomio joj nogu. Bio sam na drugom kraju'
11 suptilnih znakova koji odaju da ste iznimno inteligentni
FOTO Luksuz, izrezi i elegancija: Ovo su sve odjevne kombinacije Lepe Brene iz zagrebačke Arene