Obavijesti

Okusi jeseni i Beaujolais Nouveau stižu u restoran 4/5

Okusi jeseni i Beaujolais Nouveau stižu u restoran 4/5
2

Svake godine je treći četvrtak u studenom rezerviran za premijerno kušanje beaujolaisa. Riječ je o tradiciji koja je prisutna u Francuskoj već desetljećima.

Ove godine, točnije 20. studenog, u restoranu 5/4 svi zaljubljenici u ovo mlado vino voćnog okusa imat će priliku sljubiti Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014 s okusima jeseni koje potpisuje chef restorana Filip Horvat.

Pomno kreirani jelovnik uvertiru će započeti s krvavicama od svinjetine na mousseu od jabuke i cialdom od mandarine, zatim će uslijediti pečena pačja prsa, confit od pačjih bataka uz kremu od raštike, pšenične mlince i jus. Simfonija jesenskih okusa kulminirat će uz tart od badema i kremu od bundeve, a svaki slijed sljubit će se s vinom Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014, kojeg će svi prisutni imati priliku premijerno kušati u Hrvatskoj. 

Beaujolais Villages, Joseph Drouhin dolazi iz francuske pokrajine Beaujolais koja je sastavni dio jedne od najpoznatijih francuskih vinskih regija – Burgundije. Čak 22.000 hektara gamay grožđa zasađeno je upravo na području Beaujolaisa u okolici 38 mjestašca. 

Vino je svježeg voćnog okusa, njegov miris je profinjen i intenzivan, s notama ljubičice, božura i crvenog voćnog sirupa, dok mu boja podsjeća na svježe maline.

Degustacijska večera u restoranu 5/4 uz butelju vina za dvoje iznosi 270 kuna po osobi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje