To je to što me zanima!

CV direktori gledaju 7 sekundi, a odbija ih i čudno ime maila

Poslodavci vrlo brzo odlučuju koliko je netko kompetentan za njih, a eliminirat će kandidate zbog pravopisnih grešaka, čudnog maila ali i zbog Facebook aktivnosti
Vidi originalni članak

Imate 17 posto šansi da će vaša molba za posao biti pročitana, a već jedna pravopisna ili gramatička greška u životopisu okarakterizirat će vas kao nepoželjnog kandidata, podaci su portala za Monster, na osnovu čijih je istraživanja tvrtka Behiring napravila infografiku. 

Nakon objave oglasa, prve prijave za posao stižu već nakon 200 sekundi. Poslodavci u prosjeku na pregledavanje životopisa "potroše" oko pet do sedam sekundi svog vremena, koje im je dovoljno da odluče je li im netko zanimljiv ili ne. Ignorirat će čak 76 posto životopisa ako e-mail adresa kandidata zvuči neprofesionalno, a 88 posto poslodavaca fotografiju smatra izrazito bitnom.

Rutinske provjere na "netu"

Oko 68 posto poslodavaca kandidate za posao redovito provjerava na društvenoj mreži Facebook, a trećina njih odbacit će potencijalne kandidate zbog nečeg što su na internetu pronašli o njima.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Der Kommissarrr 02.07.2012.

    Naravno da gledaju naziv e-maila, zamisli da zaposliš čovjeka koji ima mail crazygangfucker@gmail.com.

  • nefer 16.06.2012.

    samo debilni menageri prepuštaju drugom da mu odabire zaposlenike...mogu skužiti da je neka interkontinentalna tvrtka, ali za firmice koje uposle par ljudi godišnje je sramota da to prepuštaju hohštaplerima

  • Riverri 15.06.2012.

    Ma CV direktori i ostale prikaze koje mi prodaju neke priče o kompetenciji mi se mogu lagano ... Već mi je sasvim dosta tih priča o volontiranju, požrtvovnosti, fake ljubavi za firmu, i guženju za poslodavca. Sada ZARAĐUJEM NA INTERNETU i mogu mi svi oni ... zna se već što, zar ne! hehe ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare