To je to što me zanima!

Jednakost među spolovima moguća je tek za 100 godina

Iako menadžericama plaća raste brže nego menadžerima, tvrtke povećavaju jaz među spolovima, različitim vrednovanjem muškog i ženskog rada, tvrde stručnjaci
Vidi originalni članak

- Iako menadžericama plaća raste brže nego menadžerima, tvrtke povećavaju jaz među spolovima, različitim vrednovanjem muškog i ženskog rada. Zbog povijesnih trendova spolna diskriminacija ne jenjava kad su plaće u pitanju. One koje su 30 godina bile potplaćene teško da će sada dobiti povišicu, jer šefovi sigurno neće smanjiti plaće muškarcima - tvrdi voditeljica studije Petra Wilton. Žene menadžerice plaćene su i do 80.000 kuna manje na godinu nego njihovi muški kolege, a gotovo 100 godina je potrebno da jaz između spolova nestane, otkriva studija britanskog Instituta za menadžment provedena na 35.000 ljudi. 

Drugo mišljenje

- Starije žene su slabije plaćene jer nisu usredotočene isključivo na karijeru. Mnoge žene stavljaju djecu ispred karijere. A činjenica da su mlađe žene plaćene više od muškaraca je jasan znak da nema diskriminacije prema ženama - ističe ekonomistica Ruth Lea iz Banke Arbuthnot.

Troškovi života stalno rastu, pa ne čudi činjenica da se sve veći broj obitelji odlučuje živjeti na samo jednoj plaći, muškarčevoj jer je veća, dok žene ostaju doma i brinu se za djecu, napominje Louise Colley iz osiguravajuće kuće Aviva.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • hangri 13.09.2011.

    btw JEDNAKOST među spolovima neće nikada bit moguća jer su žene i muškarci nepobitno različiti. ono što je moguće je RAVNOPRAVNOST a za to je potrebno malo političke volje i promjena u načinu na koji odgajamo VLASITU djecu jer nitko se ne rađa s predrasudama

  • šuljica 02.09.2011.

    ma koje su to nebuloze...za sto godina...sad ili nikad,a bolje bi bilo nikad.kakava jednakost spolova,što žene mogu više nego muškarci,zašto bi žena imala veću plaću i radila do 65 onako stara krampača i u dobro debelom klimaksu?plaća se određuje prema onome što si završio a to je KV,SSS,VSS...itd...drugo,onako kako se odnosi prema poslu i kako ga radi,treba samo uvesti pravilo poštovanja žena na poslovima a ne jednakost jer će to uništiti mnoge brakove,žene neću htjet rađati jer će im biti karijera na prvom mjestu kao i sada.koliko ima žena koje rađaju iza 35?to je za mene stara baba.ako i dođe jednakost spolova na to neka se obruše one koje su magistrirale diplomirale i imaju doktorat,a ne na one koje to nemaju.ljepo je onima koji sjede u uredu i češaju si pizdu po cijele dane a što sa onima koje nemaju faks pa šljakaju obično na nogama skoro 10 sati na poslu i još dođu doma i brinu se o djeci i muževima,te one ili čak oni koji rade u školskim, i bilo kakvim administracijskim poslovima...malo si razmislite ako to čitate...ako želite zajebati sebe,nemojte zajebati druge...!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare