To je to što me zanima!

Najmoćnije poslovne žene vode velike korporacije

Prestižni broj jedan pripao je Indri Nooyi, koja je predsjednica uprave i nadzornog odbora Pepsi Cole. Njeno ime na hindiju znači “božica rata“
Vidi originalni članak

Financial Times objavio je popis najmoćnijih žena u svijetu biznisa za 2009. godinu. Prestižni broj jedan pripao je Indri Nooyi, koja je predsjednica uprave i nadzornog odbora Pepsi Cole. Njeno ime na hindiju znači “božica rata“, a titulu prve dame svjetskog biznisa donijeli su joj borbenost i mudro poslovanje, kojim je povećala dobit tvrtke za svog četverogodišnjeg mandata na toj čelnoj poziciji.
Oprah Winfrey proglašena je najmoćnijom ženom u Americi, a bogatstvo joj se procjenjuje na 1,2 milijarde dolara. Ta kraljica televizijskog etera, usprkos činjenici što je odrastala u teškom siromaštvu, bila seksualno zlostavljana i imala probema s drogom, uspjela je izgraditi moćan poslovni imperij. Sve je počelo 1983. kad je mlada i ambiciozna Oprah dobila mjesto voditeljice jutarnjeg talk-showa na čikaškoj televiziji.
Tadašnjem šefu navodno je rekla da je crnkinja s previše kila i da se ne misli uljepšavati nego da emisiju namjerava voditi upravo takva kakva jest, ali da će u nju uložiti 100 posto svoje nepokolebljive osobnosti. Iskrenost je bila presudna jer je njena emisija u samo mjesec dana potukla sve rekorde gledanosti i otvorila joj vrata uspjeha i slave.



>>> Na čelu prehrambenog diva
Četvrto mjesto liste pripada Irene Rosenfeld, koja je 2006. postala predsjednicom uprave američkog proizvođača hrane Krafta.

>>> Tvrtka koja širi viziju ženskog uspjeha
Od '60-ih godina do sada Avon je prerastao u moćnu tvrtku, čiji je prihod veći od 10 milijardi dolara. Vodeća pozicija pripada predsjednici uprave i nadzornog odbora Andrei Jung, koja je na Timesovoj listi uspješnih poslovnih žena zauzela drugo mjesto.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare