Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Najmoćnije poslovne žene vode velike korporacije

Najmoćnije poslovne žene vode velike korporacije
1

Prestižni broj jedan pripao je Indri Nooyi, koja je predsjednica uprave i nadzornog odbora Pepsi Cole. Njeno ime na hindiju znači “božica rata“

VIDEO

Financial Times objavio je popis najmoćnijih žena u svijetu biznisa za 2009. godinu. Prestižni broj jedan pripao je Indri Nooyi, koja je predsjednica uprave i nadzornog odbora Pepsi Cole. Njeno ime na hindiju znači “božica rata“, a titulu prve dame svjetskog biznisa donijeli su joj borbenost i mudro poslovanje, kojim je povećala dobit tvrtke za svog četverogodišnjeg mandata na toj čelnoj poziciji.
Oprah Winfrey proglašena je najmoćnijom ženom u Americi, a bogatstvo joj se procjenjuje na 1,2 milijarde dolara. Ta kraljica televizijskog etera, usprkos činjenici što je odrastala u teškom siromaštvu, bila seksualno zlostavljana i imala probema s drogom, uspjela je izgraditi moćan poslovni imperij. Sve je počelo 1983. kad je mlada i ambiciozna Oprah dobila mjesto voditeljice jutarnjeg talk-showa na čikaškoj televiziji.
Tadašnjem šefu navodno je rekla da je crnkinja s previše kila i da se ne misli uljepšavati nego da emisiju namjerava voditi upravo takva kakva jest, ali da će u nju uložiti 100 posto svoje nepokolebljive osobnosti. Iskrenost je bila presudna jer je njena emisija u samo mjesec dana potukla sve rekorde gledanosti i otvorila joj vrata uspjeha i slave.



>>> Na čelu prehrambenog diva
Četvrto mjesto liste pripada Irene Rosenfeld, koja je 2006. postala predsjednicom uprave američkog proizvođača hrane Krafta.

>>> Tvrtka koja širi viziju ženskog uspjeha
Od '60-ih godina do sada Avon je prerastao u moćnu tvrtku, čiji je prihod veći od 10 milijardi dolara. Vodeća pozicija pripada predsjednici uprave i nadzornog odbora Andrei Jung, koja je na Timesovoj listi uspješnih poslovnih žena zauzela drugo mjesto.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana