To je to što me zanima!

Pravi ciljevi u određenom desetljeću vode do uspjeha

Ciljevi se mijenjaju po desetljeću života, a revizija proteklih godina i iskustava te postavljanje pravih smjernica najbrži je put do uspjeha u karijeri
Vidi originalni članak

Poslovni izazovi mijenjaju se  sa životnim razdobljima, a ulazak u novo desetljeće života idealan je trenutak za preispitivanje   poslovne situacije. Ali i za procjenu prioriteta te za postavljanje novih ciljeva koji će omogućiti uspostavljanje kontrole nad poslovnom sudbinom i rezultirati pozitivnim razmišljanjem te osjećajem da smo korisni, tvrdi Laura Berman Fortgang, autorica bestselera “Odvedite se do vrha”. Ostanete li fleksibilni pri kreiranju poslovnih ciljeva, pravodobno ćete prepoznati i iskoristiti sve poslovne prilike te uspjeti. 
Stjecanje radnih vještina i poslovnih kontakata u dvadesetima stvorit će dobru podlogu za ostvarenje više pozicije u tridesetima. U tom životnom razdoblju bitno je dobiti konkretne dokaze svojeg truda i postignuća.
Kriza srednjih godina potiče na preispitivanje karijere u četrdesetima. Što donosi budućnost, najveća je nedoumica u karijeri pedesetogodišnjaka. Iako je mirovina još daleko, potrebno je planirati štednju. Šezdesete su vrijeme za odmor i uživanje u “plodovima” dugogodišnjeg poslovnog uspjeha te planiranje mirovine.

DVADESETE GODINE
Smjer u kojem karijera kreće nije u potpunosti definiran, pa je bitno istražiti sve mogućnosti i biti otvoren za nove opcije. U ovom razdoblju karijeru gradimo stjecanjem radnih vještina, ali i poslovnim kontaktima.

TRIDESETE GODINE
Marljivo građene vještine i ostvareni kontakti u ovom će se razdoblju napokon isplatiti. Promaknuća su najčešća u tridesetima, a ovo je razdoblje idealno da poslovno okruženje prepozna vaše sposobnosti i potencijale.

ČETRDESETE GODINE
Vrijeme dokazivanja je prošlo, nastupa vrijeme učvršćivanja stečene pozicije. Uspostavljanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života ulazi u posljednju fazu, ali kriza srednjih godina potiče na preispitivanje.

PEDESETE GODINE
Bez obzira na to je li riječ o skorom umirovljenju ili o nastavku karijere, ovo je razdoblje planiranja budućnosti. Godine koje dolaze potrebno je osigurati, a finacijska ulaganja i štednja nezaobilazni su dijelovi mirne budućnosti.

ŠEZDESETE GODINE
Iako gradnja karijere i nizanje poslovnih uspjeha još mogu biti pred vama, vrijeme je da naučite uživati u plodovima dugog rada te da usporite. Bavite se aktivnostima za koje ranije niste imali vremena, ali i otkrijte nove.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare