Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Pravi ciljevi u određenom desetljeću vode do uspjeha

Pravi ciljevi u određenom desetljeću vode do uspjeha
1

Ciljevi se mijenjaju po desetljeću života, a revizija proteklih godina i iskustava te postavljanje pravih smjernica najbrži je put do uspjeha u karijeri

VIDEO

Poslovni izazovi mijenjaju se  sa životnim razdobljima, a ulazak u novo desetljeće života idealan je trenutak za preispitivanje   poslovne situacije. Ali i za procjenu prioriteta te za postavljanje novih ciljeva koji će omogućiti uspostavljanje kontrole nad poslovnom sudbinom i rezultirati pozitivnim razmišljanjem te osjećajem da smo korisni, tvrdi Laura Berman Fortgang, autorica bestselera “Odvedite se do vrha”. Ostanete li fleksibilni pri kreiranju poslovnih ciljeva, pravodobno ćete prepoznati i iskoristiti sve poslovne prilike te uspjeti. 
Stjecanje radnih vještina i poslovnih kontakata u dvadesetima stvorit će dobru podlogu za ostvarenje više pozicije u tridesetima. U tom životnom razdoblju bitno je dobiti konkretne dokaze svojeg truda i postignuća.
Kriza srednjih godina potiče na preispitivanje karijere u četrdesetima. Što donosi budućnost, najveća je nedoumica u karijeri pedesetogodišnjaka. Iako je mirovina još daleko, potrebno je planirati štednju. Šezdesete su vrijeme za odmor i uživanje u “plodovima” dugogodišnjeg poslovnog uspjeha te planiranje mirovine.

DVADESETE GODINE
Smjer u kojem karijera kreće nije u potpunosti definiran, pa je bitno istražiti sve mogućnosti i biti otvoren za nove opcije. U ovom razdoblju karijeru gradimo stjecanjem radnih vještina, ali i poslovnim kontaktima.

TRIDESETE GODINE
Marljivo građene vještine i ostvareni kontakti u ovom će se razdoblju napokon isplatiti. Promaknuća su najčešća u tridesetima, a ovo je razdoblje idealno da poslovno okruženje prepozna vaše sposobnosti i potencijale.

ČETRDESETE GODINE
Vrijeme dokazivanja je prošlo, nastupa vrijeme učvršćivanja stečene pozicije. Uspostavljanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života ulazi u posljednju fazu, ali kriza srednjih godina potiče na preispitivanje.

PEDESETE GODINE
Bez obzira na to je li riječ o skorom umirovljenju ili o nastavku karijere, ovo je razdoblje planiranja budućnosti. Godine koje dolaze potrebno je osigurati, a finacijska ulaganja i štednja nezaobilazni su dijelovi mirne budućnosti.

ŠEZDESETE GODINE
Iako gradnja karijere i nizanje poslovnih uspjeha još mogu biti pred vama, vrijeme je da naučite uživati u plodovima dugog rada te da usporite. Bavite se aktivnostima za koje ranije niste imali vremena, ali i otkrijte nove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući