To je to što me zanima!

Pravila poslovnih romansi vrlo su 'ozbiljna' i stroga

Četvrtina romansa započetih na poslu pretvaraju se u dugu vezu ili završe brakom, pokazale su studije. Ipak, ovakve veze zahtijevaju veći oprez
Vidi originalni članak

Prije nego što se upustite u ozbiljniju romansu s kolegom s posla, detaljno promislite što time dobivate, a što biste mogli riskirati ili izgubiti, savjetuje Pamela Baack, autorica knjige “The Everything Romance Book”.
- U žaru zaluđenosti teško je realno procijeniti potencijalne negativne posljedice veze. No u najgoremu mogućem scenariju neuspješna veza mogla bi ugroziti vaš profesionalni ugled, stajati vas posla ili rezultirati tužbom za seksualno zlostavljanje - kaže ona. Važno je biti spreman na napete situacije, ljubomoru i tračeve te uzeti u obzir mogućnost da ćete, ako veza ne uspije, svakodnevno morati surađivati s bivšim dragim/dragom. Unatoč takvim upozorenjima, veze na radnome mjestu su vrlo uspješne, pokazala su istraživanja. Štoviše, četvrtina romansa započetih na poslu pretvaraju se u dugu vezu ili završe brakom.
- Upustite li se u aferu s nadređenim ili s nekim drugim tko bi vam mogao osigurati privilegije i promaknuća, pripremite se na snošenje posljedica. Teško da će vaše vještine i sposobnosti poslije shvaćati ozbiljno - kaže stručnjakinja za veze Tracey Cox. Da to postignete, morat ćete se puno više dokazivati.

>> Afera s, primjerice, kolegom iz odjela, je u redu. No afera s kolegom iz odjela, njegovim kolegom s drugoga kata, s nadređenim i s dečkom iz službe za održavanje računala nije baš u redu. Postoji granica koju, ako ne želite biti “etiketirani”, na poslu ne smijete prijeći, tvrde psiholozi.

>> Iz Canona je potvrđeno da su, zbog zabrinjavajućeg broja lomova uzrokovanih stražnjicama, morali uvesti proizvodnju čvršćeg i debljeg stakla na fotokopirnim strojevima. Stoga čak i ako ste posve ludi za adrenalinom i uzbuđenjem, nastojte izbjegnuti strast na fotokopirki.

>> Želite li da se za vašu poslovnu romansu ne pročuje, baš nikad ne dolazite na posao zajedno, savjetuje kolumnistica Virginia Ironside.
- Tračevi počinju onoga trenutka kada netko u 7 sati uoči dvoje ljudi zajedno u vlaku ili na tramvajskoj stanici - istaknula je.

>> Razmišljate li o nekome intenzivno, vjerojatno će njegovo ime završiti u okviriću maila “send to”, ističu psiholozi. Zapamtite to dok prijateljicama mailom prepričavate vesele ljubavne zgode s kolegom ili nadređenim.

>> Nježnosti i izljeve ljubavi ostavite izvan
poslovnih prostora.
- Ljubav pokazujte izvan posla. Što ne znači da vam je dopušteno dulje izostajati ili kasniti na posao dok vas drugi pokrivaju. Samo će vas svi zamrziti - kaže Tracey Cox.

>> Najbolji scenarij  romanse jest onaj u kojemu viđate slobodnoga kolegu iz susjednog odjela, pokazuju istraživanja

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare