Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Pravila poslovnih romansi vrlo su 'ozbiljna' i stroga

Pravila poslovnih romansi vrlo su 'ozbiljna' i stroga
1

Četvrtina romansa započetih na poslu pretvaraju se u dugu vezu ili završe brakom, pokazale su studije. Ipak, ovakve veze zahtijevaju veći oprez

VIDEO

Prije nego što se upustite u ozbiljniju romansu s kolegom s posla, detaljno promislite što time dobivate, a što biste mogli riskirati ili izgubiti, savjetuje Pamela Baack, autorica knjige “The Everything Romance Book”.
- U žaru zaluđenosti teško je realno procijeniti potencijalne negativne posljedice veze. No u najgoremu mogućem scenariju neuspješna veza mogla bi ugroziti vaš profesionalni ugled, stajati vas posla ili rezultirati tužbom za seksualno zlostavljanje - kaže ona. Važno je biti spreman na napete situacije, ljubomoru i tračeve te uzeti u obzir mogućnost da ćete, ako veza ne uspije, svakodnevno morati surađivati s bivšim dragim/dragom. Unatoč takvim upozorenjima, veze na radnome mjestu su vrlo uspješne, pokazala su istraživanja. Štoviše, četvrtina romansa započetih na poslu pretvaraju se u dugu vezu ili završe brakom.
- Upustite li se u aferu s nadređenim ili s nekim drugim tko bi vam mogao osigurati privilegije i promaknuća, pripremite se na snošenje posljedica. Teško da će vaše vještine i sposobnosti poslije shvaćati ozbiljno - kaže stručnjakinja za veze Tracey Cox. Da to postignete, morat ćete se puno više dokazivati.

>> Afera s, primjerice, kolegom iz odjela, je u redu. No afera s kolegom iz odjela, njegovim kolegom s drugoga kata, s nadređenim i s dečkom iz službe za održavanje računala nije baš u redu. Postoji granica koju, ako ne želite biti “etiketirani”, na poslu ne smijete prijeći, tvrde psiholozi.

>> Iz Canona je potvrđeno da su, zbog zabrinjavajućeg broja lomova uzrokovanih stražnjicama, morali uvesti proizvodnju čvršćeg i debljeg stakla na fotokopirnim strojevima. Stoga čak i ako ste posve ludi za adrenalinom i uzbuđenjem, nastojte izbjegnuti strast na fotokopirki.

>> Želite li da se za vašu poslovnu romansu ne pročuje, baš nikad ne dolazite na posao zajedno, savjetuje kolumnistica Virginia Ironside.
- Tračevi počinju onoga trenutka kada netko u 7 sati uoči dvoje ljudi zajedno u vlaku ili na tramvajskoj stanici - istaknula je.

>> Razmišljate li o nekome intenzivno, vjerojatno će njegovo ime završiti u okviriću maila “send to”, ističu psiholozi. Zapamtite to dok prijateljicama mailom prepričavate vesele ljubavne zgode s kolegom ili nadređenim.

>> Nježnosti i izljeve ljubavi ostavite izvan
poslovnih prostora.
- Ljubav pokazujte izvan posla. Što ne znači da vam je dopušteno dulje izostajati ili kasniti na posao dok vas drugi pokrivaju. Samo će vas svi zamrziti - kaže Tracey Cox.

>> Najbolji scenarij  romanse jest onaj u kojemu viđate slobodnoga kolegu iz susjednog odjela, pokazuju istraživanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode