To je to što me zanima!

Saznajte super osobine bijele boje u uređivanju interijera

Uređivanje interijera uvijek predstavlja zadovoljstvo i svatko želi svoj dom urediti na najbolji način kako bi povećali zadovoljstvo življenja
Vidi originalni članak

Bijela boja već nekoliko godina zauzima istaknuto mjesto u najnovijim trendovima za opremanje interijera, a pojavljuje se posvuda: u namještaju, sjedećim garniturama, rasvjeti, tekstilnim oblogama, prostirkama, itd. Bijela je jedna od rijetkih boja za koju možemo reći da je uvijek u trendu i da bez obzira na svoju vizualnu neutralnost, stvara dojmljive efekte u prostoru, koji se najčešće osjećaju kroz eleganciju, luksuz ili praktični minimalizam. 

Bijelu boju jednostavno morate voljeti i to iz više razloga. Osjećaj besprijekorne čistoće i prozračnosti, koji se osjećaju u njezinom prisustvu, ne može stvoriti ni jedna druga boja. Osim svog vlastitog prostornog izražaja, bijela boja se odlično kombinira sa svim ostalim bojama i to na način da međusobno ističu jedna drugu. Ako vam dosadi interijer ispunjen bijelom bojom, efektne promjene možete vrlo lako postići uvođenjem detalja u drugim bojama.

Plava i bijela - hit boje

Najnoviji trendovi su uz bijelu boju visoko pozicionirali plavu pa su kombinacije ovih dviju boja pravi hit. Posebno osvježavajuće se uklapaju u interijere, ali i eksterijere s ljetnim ozračjem. Kombinacija bijele sa svim nijansama plave je vrlo efektna, a ovisno o intenzitetu i tonu plave, više ili manje prilagođena različitim prostorima i njihovim namjenama.

Za izrazito moderan ugođaj prostora, kombinirajte bijelu i petrolej plavu, koja je inače vrlo specifična zbog svog prigušenog tona. Bijela će je potpuno otvoriti i naglasiti. Efektne kombinacije možete postići u dnevnim boravcima i blagovaonicama kombinirajući bijele i petrolej plave elemente sjedećih garnitura (dvosjed ili trosjed u jednoj, a fotelje u drugoj boji) ili konstruktivnog i tapeciranog dijela stolaca ili klupa, koje su postale izrazito popularne. 

Bijela i tirkizna - idealna ljetna kombinacija

Kombinacija bijele i tirkizno plave preporučljiva je na način da je bijela dominantna, a tirkizna prateća boja u prostoru. To je tipična ljetna kombinacija, koja podiže raspoloženje i naglašava opuštajući ugođaj. Tirkiznu provucite kroz detalje kao što su dekorativni jastučići na klub garniturama, krevetima kao diskretnu prugu ili uzorak na zastorima ili zavjesama, manjim podnim prostirkama, tabureima i ostalim dekorativnim predmetima, koje možete postaviti na različite pozicije u prostoru. 

Bijela boja u kombinaciji sa svijetlo plavom odličan je odabir za dječje i spavaće sobe u kojima se traži svojevrsna dinamika kroz odnos boja, ali i opuštajući ugođaj. Kombinacija fronti ili korpusa namještaja u ovim bojama uz dodatak dekorativnih tkanina, zavjesa, zastora, prekrivača i jastučića, naglasit će njihov međusobni odnos.  

Za rustikalne ugođaje, preporučujemo kombinaciju bijele i tamno plave boje. Bijela drvena kuhinja, oplemenjena tkaninama, koje su kombinacija ovih dviju boja ili uzoraka u tim bojama, bit će izuzetno ugodna za boravak, druženje i konzumiranje hrane. Rustika stvara konkretne ugođaje, koje kontrast bijele i tamno plave dodatno potvrđuje. 

Osim trendovske kombinacije s plavom, bijelu kombinirajte sa svim drugim bojama: ljubičastom, srebrnom, smeđom, sivom,... i zasigurno nećete pogriješiti!

Ponudu možete pronaći u Centru namještaja Solidum na Jankomiru u Zagrebu, Škorpikova 11, gdje je preko 60 trgovina namještajem, dekorima, rasvjetom i pratećom opremom, svaki dan od ponedjeljka do subote 9 – 21 h, nedjeljom  10-16 h. Osigurane su brojne pogodnosti za posjetitelje, akcije, pokloni a posebno su atraktivne vikend akcije uz popuste do 50%. Prijavite se na Solidum newsletter i saznajte na vrijeme sve novitete i posebne ponude. Više na www.solidum.hr.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare