To je to što me zanima!

U 14.55 nitko ništa ne radi jer smo tad najmanje produktivni

Motivacija i efikasnost najveći su prijepodne, oko 15 sati većina zaposlenih uzima odmor od posla, a oko 20 minuta prije kraja radnog vremena "mentalno se isključe"
Vidi originalni članak

Pažnja i koncentracija radnika nestaju, a radna motivacija je minimalna upravo u 14 sati i 55 minuta, pokazala je studija internet stranice London Offices.com na 420 zaposlenika. U tom, službeno najmanje produktivnom dobu dana, najveće su šanse da će zaposlenici zapostaviti svoj posao i posvetiti se surfanju internetom, provjeravanju Facebooka i sličnih društvenih mreža, ili pak čavrljati s kolegama, piše Daily Mail.

Velik broj ljudi tada se osjeća kao da bi radni dan trebao završiti i okreću se planiranju drugih aktivnosti, poput kuhanju ručka ili dogovoru za izlazak s prijateljima. Za većinu je zaposlenih najproduktivnije doba dana prijepodne, a u povećanju koncentracije pomažu im kava i čokoladice, izvijestili su istraživači.

- Svi imaju padove i vrhove po pitanju produktivnosti, no trik je da je bolje stalnim tempom lagano raditi, nego ići u ekstreme i raditi punom parom, a nakon toga opet ništa ne raditi - rekao je voditelj istraživanja Michael Davies.

Oko 20 minuta prije kraja radnog vremena većina se zaposlenih "mentalno isključi" i ne rade, osim ako baš ne moraju, dodaje Davies.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 06.06.2013.

    U14,55h iako umorna trčim prema garderobi da se presvučem i izađem van na friški zrak :-)

  • matija gubec 55 05.06.2013.

    Ta studija i ti istraživači su teške s...nje trebaju krenuti od sebe,

  • ejjjja 05.06.2013.

    evo meee...sam točna ?? :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare