Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 16

U 14.55 nitko ništa ne radi jer smo tad najmanje produktivni

U 14.55  nitko ništa ne radi jer smo tad najmanje produktivni
1

Motivacija i efikasnost najveći su prijepodne, oko 15 sati većina zaposlenih uzima odmor od posla, a oko 20 minuta prije kraja radnog vremena "mentalno se isključe"

VIDEO

Pažnja i koncentracija radnika nestaju, a radna motivacija je minimalna upravo u 14 sati i 55 minuta, pokazala je studija internet stranice London Offices.com na 420 zaposlenika. U tom, službeno najmanje produktivnom dobu dana, najveće su šanse da će zaposlenici zapostaviti svoj posao i posvetiti se surfanju internetom, provjeravanju Facebooka i sličnih društvenih mreža, ili pak čavrljati s kolegama, piše Daily Mail.

Velik broj ljudi tada se osjeća kao da bi radni dan trebao završiti i okreću se planiranju drugih aktivnosti, poput kuhanju ručka ili dogovoru za izlazak s prijateljima. Za većinu je zaposlenih najproduktivnije doba dana prijepodne, a u povećanju koncentracije pomažu im kava i čokoladice, izvijestili su istraživači.

- Svi imaju padove i vrhove po pitanju produktivnosti, no trik je da je bolje stalnim tempom lagano raditi, nego ići u ekstreme i raditi punom parom, a nakon toga opet ništa ne raditi - rekao je voditelj istraživanja Michael Davies.

Oko 20 minuta prije kraja radnog vremena većina se zaposlenih "mentalno isključi" i ne rade, osim ako baš ne moraju, dodaje Davies.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode