To je to što me zanima!

U Prvoj stambenoj štedionici čeka vas Zeleni plan

Prva stambena štedionica nudi Vam Zeleni plan odnosno povoljne Zelene kredite. Saznajte o čemu je riječ i koji su uvjeti dobivanja kredita
Vidi originalni članak

Prva stambena štedionica nudi nešto novo, praktično  i vrlo isplativo: Zeleni plan. Dobivate  sve u jednom potezu – povoljan  stambeni kredit, energetski učinkovitiji stambeni prostor, manje izdatke za režije te stambenu štednju uvećanu za kamatu i državni poticaj. Svi govore o štednji energije, o nižim izdacima za režije, a vi počnite tako i živjeti. 

Štednja se ugovora na rok od 10 godina i to bez naknade. Kredit do 25.000 eura uz fiksnu kamatnu stopu 4,99% godišnje (EKS 5,14%) može se koristiti za sve stambene namjene, od kupnje do adaptacije i opremanja prostora. Najmanje 50% iznosa odobrenog kredita treba biti utrošeno na povećanje energetske učinkovitosti stambenog prostora, primjerice  ugradnju izo-stolarije ili sustava za klimatizaciju i filtriranje vode, izradu termo-fasade i slično. 

Za Zeleni kredit nisu potrebna vlastita sredstva. Rok otplate je 10 godina, a iznos do 15.000 eura odobrava se bez hipoteke i uz odabir kombinacije instrumenata osiguranja. Štednju uplaćujete mjesečno,  u visini 10 posto od iznosa anuiteta, a to je zapravo novac koji već uštedjeli na izdacima za režije, jer sada živite u domu u kojem računi za grijanje, hlađenje ili struju ne odnose velik dio kućnog budžeta.  

Vaša ušteda dobiva novu vrijednost  jer se pretvara u štednju koja će biti uvećana kamatom i državnim poticajem. Nakon 10 godina štednje, raspolažete  ušteđevinom, a kad vratite kredit, imate pravo na novi,  redoviti kredit uz fiksnu kamatnu stopu 5% godišnje (EKS 5,31%). 

Akcija: do 31.5. stambeni krediti bez naknade

U Prvoj stambenoj štedionici do 31. svibnja traje akcija s kojom je Vaš Zeleni plan, ali i svaki drugi stambeni plan, još isplativiji: svi stambeni krediti PSŠ odobravaju se bez naknade. Tako kod Zelenog plana ne plaćate naknadu ni za štednju ni za kredit.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare