To je to što me zanima!

Pet kandidata primilo stipendije Američkog koledža i 24sata

Na svečanoj dodjeli stipendija održanoj na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju, u Dubrovniku i u Zagrebu, pet kandidata primilo je osvojene stipendije
Vidi originalni članak

Podsjetimo, dobitnici stipendija prijavili su se na natječaj za stipendije koji je, drugu godinu za redom, u suradnji s medijskom kućom 24sata, objavila Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju. Na natječaj, koji je bio otvoren od 2. svibnja do 2. lipnja, prijavilo se 540 kandidata od kojih je 60 ušlo u drugi krug. Svih 60 kandidata je pristupilo pismenim ispitima iz engleskog jezika i matematike te motivacijskom intervjuu. Stručna komisija je na temelju rezultata ispita i intervjua odabrala pet dobitnika stipendija. Riječ je o pet iznimno talentiranih mladih ljudi, visoke motivacije i ambicija koji su budućnost Hrvatske. Saznajte više o njima:

1. Josip Franjković: dobitnik stipendije u iznosu od 11,200.00 EUR za studij Informacijske tehnologije (Zagreb), druga osoba s lijeva na slici.

Dobitnik glavne stipendije u iznosu od 11,200.00 eura je Josip Franjković (18), iz naselja Selište Drežničko, u Karlovačkoj županiji. Učenik je četvrtog razreda X. gimnazije 'Ivan Supek'. Odabrao je studij Informacijske tehnologije. Josip je veliki zaljubljenik u informatiku, smatra da će mu obrazovanje u tom području omogućiti brzo zapošljavanje i uspjeh u karijeri. U budućnosti se vidi kao sistemski administrator ili web programer.

2. Josip Martinović - dobitnik stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Međunarodno poslovanje (Zagreb), prva osoba s lijeva na slici.

Josip Martinović (34), iz Zagreba, dobitnik je druge stipendije u iznosu od 5.600,00 eura. Josip je diplomirao na fakultetu Elektrotehnike i računarstva, u Zagrebu. Zagovornik je cjeloživotnog učenja. Na natječaj za stipendije prijavio se jer želi prekvalifikaciju i još jednu diplomu što podrazumijeva nove poslovne prilike. Njegova obitelj posjeduje privatnu tvrtku. Josip smatra da će mu znanje stečeno tijekom studija 'Međunarodno poslovanje' značajno pomoći u unaprjeđenju i širenju poslovanja tvrtke na međunarodno tržište.

3. Petar Gregović - dobitnik stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Informacijske tehnologije (Zagreb), treća osoba s lijeva na slici.

Dobitnik treće stipendije u iznosu od 5.600,00 eura je Petar Gregović (19) iz Zagreba. Učenik je četvrtog razreda XV. Gimanazije, MIOC, u Zagrebu. Petar je vrlo svestran, motiviran i entuzijastičan. Uz kompjutore, igrice i programiranje, velika mu je ljubav i glazba, posebno 'rock'. Svira gitaru u zagrebačkom bendu 'Out Cry'. Voli putovati, nekoliko  puta posjetio je Ameriku. U sklopu studija Informacijske tehnologije, dva kvartala želi pohađati na Rochester Institute of Technology, u državi New York. Nada se da će po završetku studija biti uspješan sistemski administrator ili programer. Nekoliko godina planira raditi u Americi, nakon čega će se vratiti u Hrvatsku gdje želi primijeniti stečeno znanje i iskustvo.

4. Dominik Šaban - dobitnik stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Međunarodno poslovanje (Zagreb), četvrta osoba s lijeva na slici.

Dobitnik četvrte stipendije, u iznosu od 5.600,00 EUR, za studij Međunarodno poslovanje je Dominik Šaban (21), iz Zagreba. Srednju školu završio je u Zagrebu, u I. Gimnaziji. Zanima ga ekonomija, kontinuirano prati ekonomska kretanja, u Hrvatskoj i svijetu. Vjeruje da će se nakon studija zaposliti u internacionalnoj tvrtki i postati uspješan poslovni čovjek. U slobodno vrijeme igra košarku. Rado čita knjige i gledati filmove.

5. Frano Čaveliš - dobitnik stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Informacijske tehnologije (Dubrovik)

Frano Čaveliš (18), iz Dubrovnika, dobitnik je stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Informacijske tehnologije. Učenik je četvrtog razreda Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku. Sretan je što će se obrazovati u perspektivnom području računarstva i informacijskih tehnologija. Vidi se u programiranju, želi se specijalizirati za programiranje igrica. Smatra da je međunarodno iskustvo jako važno za uspjeh. Već sada aktivno traži tvrtke u inozemstvu kod kojih će odraditi obveznu stručnu praksu. Ozbiljno ga razmatra jedna informatička tvrtka iz Dublina. Frano je odličan primjer kako mlada osoba unaprijed planira i odgovorno  promišlja o svojoj budućnosti. Motiviran je, fokusiran i odlučan. Ako nakon studija u Hrvatskoj ne realizira svoje planove, s prijateljem, koji se također upisuje na studij IT-a, planira odlazak u Njemačku gdje se vidi kao uspješan programer.

Čestitamo dobitnicima i želimo im puno uspjeha u studiranju!
Svim drugim kandidatima zahvaljujemo se na sudjelovanju.

Idi na 24sata