Obavijesti

Pet kandidata primilo stipendije Američkog koledža i 24sata

Pet kandidata primilo stipendije Američkog koledža i 24sata
2

Na svečanoj dodjeli stipendija održanoj na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju, u Dubrovniku i u Zagrebu, pet kandidata primilo je osvojene stipendije

Podsjetimo, dobitnici stipendija prijavili su se na natječaj za stipendije koji je, drugu godinu za redom, u suradnji s medijskom kućom 24sata, objavila Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju. Na natječaj, koji je bio otvoren od 2. svibnja do 2. lipnja, prijavilo se 540 kandidata od kojih je 60 ušlo u drugi krug. Svih 60 kandidata je pristupilo pismenim ispitima iz engleskog jezika i matematike te motivacijskom intervjuu. Stručna komisija je na temelju rezultata ispita i intervjua odabrala pet dobitnika stipendija. Riječ je o pet iznimno talentiranih mladih ljudi, visoke motivacije i ambicija koji su budućnost Hrvatske. Saznajte više o njima:

1. Josip Franjković: dobitnik stipendije u iznosu od 11,200.00 EUR za studij Informacijske tehnologije (Zagreb), druga osoba s lijeva na slici.

Dobitnik glavne stipendije u iznosu od 11,200.00 eura je Josip Franjković (18), iz naselja Selište Drežničko, u Karlovačkoj županiji. Učenik je četvrtog razreda X. gimnazije 'Ivan Supek'. Odabrao je studij Informacijske tehnologije. Josip je veliki zaljubljenik u informatiku, smatra da će mu obrazovanje u tom području omogućiti brzo zapošljavanje i uspjeh u karijeri. U budućnosti se vidi kao sistemski administrator ili web programer.

2. Josip Martinović - dobitnik stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Međunarodno poslovanje (Zagreb), prva osoba s lijeva na slici.

Josip Martinović (34), iz Zagreba, dobitnik je druge stipendije u iznosu od 5.600,00 eura. Josip je diplomirao na fakultetu Elektrotehnike i računarstva, u Zagrebu. Zagovornik je cjeloživotnog učenja. Na natječaj za stipendije prijavio se jer želi prekvalifikaciju i još jednu diplomu što podrazumijeva nove poslovne prilike. Njegova obitelj posjeduje privatnu tvrtku. Josip smatra da će mu znanje stečeno tijekom studija 'Međunarodno poslovanje' značajno pomoći u unaprjeđenju i širenju poslovanja tvrtke na međunarodno tržište.

3. Petar Gregović - dobitnik stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Informacijske tehnologije (Zagreb), treća osoba s lijeva na slici.

Dobitnik treće stipendije u iznosu od 5.600,00 eura je Petar Gregović (19) iz Zagreba. Učenik je četvrtog razreda XV. Gimanazije, MIOC, u Zagrebu. Petar je vrlo svestran, motiviran i entuzijastičan. Uz kompjutore, igrice i programiranje, velika mu je ljubav i glazba, posebno 'rock'. Svira gitaru u zagrebačkom bendu 'Out Cry'. Voli putovati, nekoliko  puta posjetio je Ameriku. U sklopu studija Informacijske tehnologije, dva kvartala želi pohađati na Rochester Institute of Technology, u državi New York. Nada se da će po završetku studija biti uspješan sistemski administrator ili programer. Nekoliko godina planira raditi u Americi, nakon čega će se vratiti u Hrvatsku gdje želi primijeniti stečeno znanje i iskustvo.

4. Dominik Šaban - dobitnik stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Međunarodno poslovanje (Zagreb), četvrta osoba s lijeva na slici.

Dobitnik četvrte stipendije, u iznosu od 5.600,00 EUR, za studij Međunarodno poslovanje je Dominik Šaban (21), iz Zagreba. Srednju školu završio je u Zagrebu, u I. Gimnaziji. Zanima ga ekonomija, kontinuirano prati ekonomska kretanja, u Hrvatskoj i svijetu. Vjeruje da će se nakon studija zaposliti u internacionalnoj tvrtki i postati uspješan poslovni čovjek. U slobodno vrijeme igra košarku. Rado čita knjige i gledati filmove.

5. Frano Čaveliš - dobitnik stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Informacijske tehnologije (Dubrovik)

Frano Čaveliš (18), iz Dubrovnika, dobitnik je stipendije u iznosu od 5.600,00 EUR za studij Informacijske tehnologije. Učenik je četvrtog razreda Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku. Sretan je što će se obrazovati u perspektivnom području računarstva i informacijskih tehnologija. Vidi se u programiranju, želi se specijalizirati za programiranje igrica. Smatra da je međunarodno iskustvo jako važno za uspjeh. Već sada aktivno traži tvrtke u inozemstvu kod kojih će odraditi obveznu stručnu praksu. Ozbiljno ga razmatra jedna informatička tvrtka iz Dublina. Frano je odličan primjer kako mlada osoba unaprijed planira i odgovorno  promišlja o svojoj budućnosti. Motiviran je, fokusiran i odlučan. Ako nakon studija u Hrvatskoj ne realizira svoje planove, s prijateljem, koji se također upisuje na studij IT-a, planira odlazak u Njemačku gdje se vidi kao uspješan programer.

Čestitamo dobitnicima i želimo im puno uspjeha u studiranju!
Svim drugim kandidatima zahvaljujemo se na sudjelovanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja
Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja