To je to što me zanima!

Ponovo najbolji: Lux de Lux zavladao plesnim podijem

16 najboljih hrvatskih B-Boyeva predstavili su svoju raskoš pokreta ispred entuzijastične i dobro raspoložene publike ove subote- 07.06. u prepunom zagrebačkom SKUC Pauku.
Vidi originalni članak

Zagrebački SKUC Pauk u subotu 7. lipnja okupio je najbolje hrvatske B-Boyeve u borbi za naslov prvaka Red Bull BC One Croatia Cyphera, najvećeg svjetskog 1-na-1 B-Boy natjecanja, koje u potrazi za najboljim brejkerom svake godine obilazi svijet. Nakon finalne borbe dvojice Zagrepčana Lux de Luxa (Luka Anaković) i Bladeonarda (Hrvoje Lučić), titula je po drugi put otišla u ruke Lux de Luxu.

Subotnja večer u Zagrebu vidjela je raskoš pokreta koje je 16 najboljih hrvatskih B-Boyeva predstavilo entuzijastičnoj i dobro raspoloženoj publici prepunog Pauka. Sudački trio u sastavu jednog od najboljih B-Boyeva svijeta – Brazilca Pelezihna, zatim njemačke brejk legende Swift Rocka i dobro poznatog hrvatskog B-Boya El Rocka, nije imao nimalo lagan zadatak donijeti odluku tko će Hrvatsku predstavljati na Red Bull BC One Eastern Europe Finalu, koje će se u rujnu po prvi put održati u Hrvatskoj.

Lux de Lux (No Stress Crew), koji je slavio i 2011. godine, do finalne borbe stigao je pobjedom u polufinalu nad nevjerojatnim Don Kikijem, dok je BladeOnardo (Feel da Panic) svoje mjesto u finalnoj borbi morao zaslužiti pobijedivši Lil Kika. Subotnja večer bila je samo uvertira za ono što donosi Red Bull BC One Eastern Europe Finale, koje će u rujnu u Zagrebu okupiti najbolje B-Boyeve regije.

Naime, natjecanje u potrazi za najboljim pojedincem na plesnom podiju ove će godine obići preko 70 nacionalnih Cyphera, čiji će se pobjednici u 6 Finala boriti za odlazak na veliko Red Bull BC One Svjetsko finale u Pariz. Sve o natjecanju pratite na www.redbull.hr.

Idi na 24sata