To je to što me zanima!

Izbor vina 2014.: Vino tjedna je Graševina Ivan Buhač iz Iloka

Nastavlja se potraga za najboljim vinima na tržištu u sklopu novog ocjenjivanja čija će završnica biti krajem godine. Ovog tjedna žiri je probao četiri odlična vina
Vidi originalni članak

Graševina Ivana Buhača iz Iloka naše je vino tjedna u velikom izboru za ponajbolja vina na hrvatskom tržištu koju su pokrenuli iskusni vinski kritičari Željko Suhadolnik, glavni urednik časopisa Svijet u čaši, Vitomir Andrić, dugogodišnji vinski novinar u Večernjem listu, te Ivo Kozarčanin, vinski kolumnist 24sata. 

Samo 25 kuna u Vrutku stoji mlada graševina Ivana Buhača iz Iloka koja je osvojila tri zvjezdice na ocjenjivanju Vinske  zvijezde i opravdano ponijela titulu Vina tjedna. Uz to, zavrijedila je i smješka zbog odličnog odnosa kvalitete i cijene. Svježe, ugodna kiselost i gorčina, skladno, mekano u okusu, suzdržana slast, tako su ovo vino zajednički opisali  ocjenjivači Jasminka Šaško (enologinja), Vitomir Andrić (vinski kritičar), Ivan Dropuljić (direktor Festivala Vino.com),  Željko Suhadolnik (vinski kritičar), Velimir Korak (enolog-vinar) i Ivo Kozarčanin, vinski kolumnist 24sata.

Tri zvjezdice osvojilo je i desetak puta skuplje vino De Ladoucette Pouilly Fume 2010. Za ovaj francuski sauvignon iz doline Loire ocjenjivači su rekli da ima  prekrasan, bogat i skladan miris te izraženu, pomalo oštru kiselost i da pokazuje godine. Bez zvjezdica ovaj tjedan ostali su Kapistran Crni 2012. iločkih podruma (čisto, ali ne sasvim skladno, mirisom moderno, alkoholnog okusa i pomalo tanko) te Plavac Terra Rota 2009. s Pelješca (alkohol pecka, naglašeni tanini, miris slab i ne sasvim čist).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare