To je to što me zanima!

Podstanarstvo: Prokišnjava mi stan, što mogu napraviti?

Zaštićena najamnina ne može biti niža od iznosa potrebnog za podmirenje troškova redovitog održavanja zgrade. Najmoprimac je dužan plaćati i komunalnu naknadu
Vidi originalni članak

Pitanje: Može li najmodavac dignuti stanarinu zaštićenom najmoprimcu? Prije sam plaćao 110  kn, sada potomku vlasnika 320 kn. Stan prokišnjava, on ne želi popraviti krov.

Odgovor: Zaštićena najamnina ne može biti niža od iznosa potrebnog za podmirenje troškova redovitog održavanja zgrade. Vlasnik stana i najmoprimac sklapaju ugovor o najmu na neodređeno ili određeno vrijeme, ovisno o dogovoru, a najmoprimac ima pravo ugovoriti zaštićenu najamninu.

Najmoprimac je dužan plaćati i komunalnu naknadu i ostale troškove stanovanja, sukladno ugovorenim obvezama. Ako se promjeni visina najamnine najmoprimac ju je dužan plaćati bez izmjene ugovora (preporučljivo je napraviti aneks ugovora u kojem će se navesti točna cijena tekućeg najma), a na temelju izračuna najmodavca. Gospodin s ovim problemom može na sudu objasniti situaciju i argumentirati problem.

Imate problem? javite se na 0800 242424, ili e-mail: potrosac@24sata.hr

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_140683 03.03.2014.

    Plačao najamninu 110 kuna i još bi da mu vlasnik stana popravlja stan!

Komentiraj...
Vidi sve komentare