To je to što me zanima!

Samo osnovna odjeća za male školarce stajati će 450 kuna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Klincima trebaju dvoje hlače, više majica i gumene čizme, kabanica... Na taj način troškovi rastu još i više što mnogi roditelji neće moći ostvariti bez puno odricanja...
Vidi originalni članak

Najjeftinije ženske dječje tenisice za suhe jesenske dane našli smo za 79 kuna u zagrebačkoj prodavaonici CCC. Isto toliko stoje i tenisice za dječake. U Zari smo za klince našli kompletnu trenirku za 169 kuna. Najjeftinije jakne su u H&M-u. Za djevojčice stoje 149,90 kuna, a za dječake nema jeftinijih od 179,90 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: Školarci kreću u novu školsku godinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kada se ovim brojevima doda i 39,90 kuna, za koliko smo našli najjeftinije majice s dugim rukama, roditelji prije početka školske godine samo za osnovnu odjeću i obuću moraju iskeširati 450 kuna.

Trgovcima su djeca zlatni rudnik pa se služe trikovima ne bi li se domogli dječjih srca i roditeljskih novčanika. Odjeća i obuća s omiljenim crtanim likovima gotovo je na svim policama. Visoke tenisice Hello Kitty u trgovini Deichmann stoje 149 kuna, a niske tenisice na čičak za dječake s motivom auta iz crtića u istoj trgovini prodaju se za 129 kuna. U Deichmannu ženskih dječjih čizama ima već po 79 kuna, no za čvršće cipele treba izdvojiti i nekoliko stotina kuna. U Cicibanu ih gotovo i nema za manje od 300 kuna. Za kišu će trebati i gumene čizme. U Deichmannu su 99 kuna.

Na kioscima sklopivih kišobrana ima već za 20-ak kuna, no poželi li dijete kišobran s likovima iz crtića, roditelji će tu radost platiti od 60 do 70 kuna. Isto toliko stoje i kabanice.

Najjeftinije tenisice u Splitu prodaju se po 159 kuna, a najskuplje su New Balance po 548 kuna. Najbolje se prodaju one s prosječnim cijenama, između 250 i 300 kuna. Cijene gumenih čizama u Splitu su slične kao u Zagrebu.

Traperice za dječake i djevojčice prodaju se već od 60, a majice se mogu naći i za 30-ak kuna. Markiranih tenisica u osječkoj trgovini PittaRosso nema ispod 250 kuna. Tenisica koje se klasificiraju samo kao ‘‘modne’’ u istoj trgovini ima već po 150 kuna.

Jakne u trgovini C&A su između 130 i 300 kuna. Kišobrana ima već od 40 kuna. U istoj trgovini kabanice za dječake i djevojčice stoje od 180 do 200 kuna.

30 kuna

Rijetke su tako jeftine majice s dugim rukavima. U prosjeku su oko 100 kn.

70 kuna

Slatkih haljina u H&M-u ima već za 70 kuna, a toliko otprilike stoje i suknjice.

80 kuna

Toliko stoje najjeftinije traperice u trgovini C&A u Osijeku. U Kiku su po 80 kuna.

100 kuna

Ima i jeftinijih, ali majice i veste za dječake stoje oko 100 kuna.

150 kuna

Ima jeftiniji i skupljih, najbolje idu tenisice srednjeg cjenovnog razreda.

200 kuna

Mušku pamučnu košulju u Benettonu prodaju za 209 kuna.

Raspitajte se i uzmite račun

P rije kupnje treba proučiti u kojim su prodavaonicama stvari koje trebaju i ima li popusta. U kupnju treba s točnim popisom. Trgovca se može sve pitati i treba sačuvati račune za kupljeno.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • ružoman 07.09.2015.

    pa tako je nece sad nasa velika ljubljena ministrica Milanka Opačić nista reagirati rasipa novac tamo gdje ne treba a na ovakve stvari nema veze roditeljima rezite place a cijene dizite, puknut ce ti njoj jednom noga od te stolice na kojoj sjedi pa ce se opet malo javiti da ju proba spasiti ali nece, i onako vidi sama kad laze i bezeveze laprda da vilica ispadne, bitno da je ona egelantno popunila liniju

  • MarijaJurić 07.09.2015.

    je zaista dosta ode na odjeću,obuću,pa tu su još i knjige. Još ako imaš više djece školaraca onda veći trošak imaš .

  • licki vuk 07.09.2015.

    kute im dati i balerinke po razredu pa nece trebat toliko izdvajat novca...cemu moda za djecu svi smo mi bili osmoskolci i nije se modiralo ko danas...i onda kazu kriza i nema se...naucite djecu skromnosti,a ne rasipnosti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare