To je to što me zanima!

Trgovac mora navesti do kada će potrajati akcijske prodaje

Najveći postotak kod sezonskog sniženja mora se odnositi na najmanje petinu snižene robe u trgovini. Trgovac je dužan navesti sve izmjene cijene...
Vidi originalni članak

U Ministarstvu gospodarstva podsjećaju da su s početkom godine na snagu stupile neke odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

- Odredbe koje su stupile na snagu odnose se na akcijsku prodaju, rasprodaju, sezonsko sniženje, prodaju proizvoda s greškom i prodaju proizvoda kojima istječe rok uporabe - objašnjavaju u ministarstvu.

Primjerice, akcijska prodaja ne može trajati dulje od 30 dana. Trgovac mora istaknuti i staru i novu cijenu te mora napisati do kada akcija traje. Sezonsko sniženje počinje u razdoblju između 27. prosinca i 10. siječnja, 1. i 15. travnja te 10. i 25. kolovoza. Takvo sniženje ne može trajati dulje od 60 dana.

- Ako se sezonsko sniženje iskazuje u postotnom rasponu, najveći postotak na početku sezonskog sniženja mora se odnositi na najmanje jednu petinu svih proizvoda koji se prodaju na sezonskom sniženju. Isto tako, ako je cijena umanjena više puta, trgovac mora jasno, vidljivo i čitljivo označiti sve izmjene cijena tijekom sezonskog sniženja - napominju u Ministarstvu gospodarstva.     

Idi na 24sata

Komentari 1

  • El Tractor 17.02.2015.

    Jasno kao dan, propisa se treba držati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare