To je to što me zanima!

Želite isključiti fiksni telefon? To nije nimalo jednostavno...

U HT-u su prvo rekli da korisnik mora sam doći u njihov centar i predati zahtjev, a potom se predomislili i objasnili da se to može učiniti i elektronskom poštom...
Vidi originalni članak

Zašto moram ići u nečiju poslovnicu da bih isključila fiksnu telefonsku liniju? Platila sam sve račune, nemam ugovornu obvezu prema njima te želim to što brže i jednostavnije riješiti, požalila nam se čitateljica iz Zagreba koja nije uspjela elektroničkom poštom ili telefaksom “zatvoriti” svoju fiksnu telefonsku liniju. 

“Korisnik može zatražiti trajno isključenje broja u T-Centru. Treba podnijeti Zahtjev za trajno isključenje uz predočenje osobne iskaznice”, prvo su odgovorili u poruci potpisanoj “korporacijski”, dakle bez imena i prezimena, samo kao Odjel za korporativne komunikacije. 

U kasnijem telefonskom razgovoru pokušali su objasniti kako korisnik mora doći u T-Centar zbog svoje zaštite

- Tamo se identificira osobnom iskaznicom. Ako bi zahtjev za trajno isključenje linije slao mailom ili faksom, to bi mogao učiniti i netko drugi - rekli su u HT-u dodajući kako se linija isključuje s danom predavanja zahtjeva i nakon tog dana nema nikakvih dodatnih troškova. Otprilike dva sata poslije poslali su i dopunu u kojoj stoji da ipak ne treba dolaziti do T-Centar. 

- Sukladno procesu, korisnika se upućuje na prodajno mjesto. Ako ne može doći ili ne želi, može slati dopis ili elektroničku poštu sa zahtjevom za isključenje linije i preslikom osobne iskaznice - napisao je Odjel za korporativne komunikacije. 

U Istarskom potrošaču upozoravaju da prije slanja zahtjeva trebaju pročitati uvjete raskida navedene u Općim uvjetima pružatelja usluge koje su trebali dobiti uz ugovor, a mogu ih pronaći i na njihovim web stranicama ili na prodajnim mjestima. 

- Svaki pružatelj usluge ima svoje Opće uvjete u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama. U njima propisuje uvjete zasnivanja, raskida i prestanka ugovornog odnosa. Neki imaju i propisani otkazni rok za raskid ugovora. 

Treba provjeriti ima li potrošač ugovor na određeni rok. Ako traži prijevremeni raskid, morat će platiti i penale - upozorava Hana Jurić iz Istarskog potrošača, a Dunja Mak iz Potrošačkog foruma Osijek dodaje kako korisnik može u svakom trenutku nazvati besplatni broj korisničke službe svojeg operatera i pitati kako da trajno isključi fiksni telefon.

Tražite točan datum raskida da ne bi i poslije stizali računi

Korisnik treba navesti da želi trajno isključenje fiksne linije bez ikakvih daljnjih potraživanja prema njemu. Treba zatražiti potvrdu da su zaprimili njegov zahtjev, da odobravaju isključenje i da navedu datum isključenja jer se događa da operateri nastave slati račune, upozorava Dunja Mak iz Potrošačkog foruma Osijek.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • hablabla 25.08.2014.

    Baš jednostavno isključiti telefon u HT-u! Ha-ha-ha! Prvo i osnovno neka traži papir da im je sve plaćeno, da nemate nikakvih dugova prema HT-u. Nakon toga neka se pripremi na barem 6 mjeseci ludila, opomena, šetnji služba ova-služba ona, opomena pred tužbu i svega onoga čime Vam žele zagorčati život i natjerati Vas da platite što niste dužni a u krajnjem cilju im je da odustanete od - odustajanja od linije. Isto se dešava sa MAX TV-om, internetom... Sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare