Obavijesti

Potrošač

Komentari 1

Želite isključiti fiksni telefon? To nije nimalo jednostavno...

Želite isključiti fiksni telefon? To nije nimalo jednostavno...
1

U HT-u su prvo rekli da korisnik mora sam doći u njihov centar i predati zahtjev, a potom se predomislili i objasnili da se to može učiniti i elektronskom poštom...

VIDEO

Zašto moram ići u nečiju poslovnicu da bih isključila fiksnu telefonsku liniju? Platila sam sve račune, nemam ugovornu obvezu prema njima te želim to što brže i jednostavnije riješiti, požalila nam se čitateljica iz Zagreba koja nije uspjela elektroničkom poštom ili telefaksom “zatvoriti” svoju fiksnu telefonsku liniju. 

“Korisnik može zatražiti trajno isključenje broja u T-Centru. Treba podnijeti Zahtjev za trajno isključenje uz predočenje osobne iskaznice”, prvo su odgovorili u poruci potpisanoj “korporacijski”, dakle bez imena i prezimena, samo kao Odjel za korporativne komunikacije. 

U kasnijem telefonskom razgovoru pokušali su objasniti kako korisnik mora doći u T-Centar zbog svoje zaštite

- Tamo se identificira osobnom iskaznicom. Ako bi zahtjev za trajno isključenje linije slao mailom ili faksom, to bi mogao učiniti i netko drugi - rekli su u HT-u dodajući kako se linija isključuje s danom predavanja zahtjeva i nakon tog dana nema nikakvih dodatnih troškova. Otprilike dva sata poslije poslali su i dopunu u kojoj stoji da ipak ne treba dolaziti do T-Centar. 

- Sukladno procesu, korisnika se upućuje na prodajno mjesto. Ako ne može doći ili ne želi, može slati dopis ili elektroničku poštu sa zahtjevom za isključenje linije i preslikom osobne iskaznice - napisao je Odjel za korporativne komunikacije. 

U Istarskom potrošaču upozoravaju da prije slanja zahtjeva trebaju pročitati uvjete raskida navedene u Općim uvjetima pružatelja usluge koje su trebali dobiti uz ugovor, a mogu ih pronaći i na njihovim web stranicama ili na prodajnim mjestima. 

- Svaki pružatelj usluge ima svoje Opće uvjete u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama. U njima propisuje uvjete zasnivanja, raskida i prestanka ugovornog odnosa. Neki imaju i propisani otkazni rok za raskid ugovora. 

Treba provjeriti ima li potrošač ugovor na određeni rok. Ako traži prijevremeni raskid, morat će platiti i penale - upozorava Hana Jurić iz Istarskog potrošača, a Dunja Mak iz Potrošačkog foruma Osijek dodaje kako korisnik može u svakom trenutku nazvati besplatni broj korisničke službe svojeg operatera i pitati kako da trajno isključi fiksni telefon.

Tražite točan datum raskida da ne bi i poslije stizali računi

Korisnik treba navesti da želi trajno isključenje fiksne linije bez ikakvih daljnjih potraživanja prema njemu. Treba zatražiti potvrdu da su zaprimili njegov zahtjev, da odobravaju isključenje i da navedu datum isključenja jer se događa da operateri nastave slati račune, upozorava Dunja Mak iz Potrošačkog foruma Osijek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...