To je to što me zanima!

Predstava za djecu 'Ti i Ja – znanstvenika dva'

U vremenima kad mladi odlaze iz države tragajući za boljim životom, pravo osvježenje su oni koji svojim poduzetnim vještinama i znanjem grade projekte te su pravi primjer kako uz rad i predanost ništa nije nemoguće
Vidi originalni članak

U vremenima kad mladi odlaze iz države tragajući za boljim životom, pravo osvježenje su oni koji svojim poduzetnim vještinama i znanjem grade projekte te su pravi primjer kako uz rad i predanost ništa nije nemoguće. Miro Čabraja, student glume i redatelj predstave za djecu  'Ti i Ja – znanstvenika dva', osmislio je predstavu koja će mališane nasmijati do suza - kroz igru će lakoćom učiti o znanosti, geografiji te shvatiti zašto su važne osobine poput hrabrosti i upornosti. Ovaj mladi student već na početku studiranja pokreće nekoliko projekata, sudjeluje u brojnim radionicama, a mogli ste ga vidjeti i na malim ekranima. 

Čabraja je prvi redatelj koji je uspio ujediniti pravu, kompetentnu znanstvenu edukaciju za djecu uz humor i učenje o pravim životnim vrijednostima, i sve to upravo u kazalištu koje je jedno od temelja kulture. Predstava prati prijateljstvo dječaka Ja (Miro Čabraja) i djevojčice Ti (Antonija Šašo) koji se upoznaju na neobičan način i kreću zajedno u potragu za blagom. 

 „Mislim da je ova predstava jedan odličan mamac za sve mališane na početku još jedne školske godine. Za sve one koji ne vole znanost i učenje, kroz ovu predstavu će se uvjeriti kako i to može biti zabavno. Pristup na koji sam im približio znanje je dosta drugačiji- stavio sam se u njihove glavice i na taj način razmišljao što bih ja htio gledati, učiti, promatrati...i tako je nastala ova pustolovina za sve klince i klinceze. Reakcije na predstavu su izvan očekivanja, djeca se zabavljaju, upijaju sve informacije, prostorija je ispunjena smijehom i djeca  interaktivno sudjeluju u izvedbi. Roditelji su oduševljeni i konstantno primam poruke pohvale i podrške. Radim s djecom dugi niz godina i jednostavno sam im htio približiti kazalište na malo drugačiji način od onog što je već viđeno“, izjavio je mladi autor. 

Djeca mogu zabavu nastaviti  kod kuće i to uz ilustriranu knjižicu s popratnim sadržajem i pokusima iz predstave. Možete pronaći i savjete kako timski raditi s djetetom, zagonetke, edukativan sadržaj, razne pokuse, ponešto o kućnim ljubimcima, igre i kviz. Uz mladog autora, u realizaciji ove ilustrirane knjižice, od velike pomoći bila je savjetnica za dječju psihologiju Antonia Ćosić. A kako bi ova predstava 'živjela' i djecu činila sretnom, pobrinuo se producent predstave Tomislav Jakuš koji s velikom vjerom u projekt dogovara daljnje izvedbe.

Uskoro će biti objavljena aplikacija 'Ti i Ja – znanstvenika dva' za roditelje i djecu. Aplikacija će omogućiti kvalitetno korištenje vremena uz tehnologiju 21. stoljeća. Dječak Ja i djevojčica Ti vodit će svu djecu kroz vrlo zanimljivu pustolovinu. Aplikacija nudi više mogućnosti: ukoliko će se vaše dijete htjeti igrati, a pritom dobro zabaviti i ponešto naučiti, dječak Ja i djevojčica Ti pripremili su mnoštvo korisnih igara i kvizova.

Ako kod kuće imate malene istraživače avanturističkog duha, ako vas zanima kako se pokusima radi vulkan ili ako želite vidjeti leteće meduze, požurite 26.9. u Narodno sveučilište Dubrava, Cerska 1, i doživite pravu čaroliju. Predstava počinje u 11 sati , a sve dodatne informacije možete potražiti na Facebook stranici Ti i Ja, Znanstvenika 2. 

Idi na 24sata