Obavijesti

Predstava za djecu 'Ti i Ja – znanstvenika dva'

Predstava za djecu 'Ti i Ja – znanstvenika dva'
8

U vremenima kad mladi odlaze iz države tragajući za boljim životom, pravo osvježenje su oni koji svojim poduzetnim vještinama i znanjem grade projekte te su pravi primjer kako uz rad i predanost ništa nije nemoguće

U vremenima kad mladi odlaze iz države tragajući za boljim životom, pravo osvježenje su oni koji svojim poduzetnim vještinama i znanjem grade projekte te su pravi primjer kako uz rad i predanost ništa nije nemoguće. Miro Čabraja, student glume i redatelj predstave za djecu  'Ti i Ja – znanstvenika dva', osmislio je predstavu koja će mališane nasmijati do suza - kroz igru će lakoćom učiti o znanosti, geografiji te shvatiti zašto su važne osobine poput hrabrosti i upornosti. Ovaj mladi student već na početku studiranja pokreće nekoliko projekata, sudjeluje u brojnim radionicama, a mogli ste ga vidjeti i na malim ekranima. 

Čabraja je prvi redatelj koji je uspio ujediniti pravu, kompetentnu znanstvenu edukaciju za djecu uz humor i učenje o pravim životnim vrijednostima, i sve to upravo u kazalištu koje je jedno od temelja kulture. Predstava prati prijateljstvo dječaka Ja (Miro Čabraja) i djevojčice Ti (Antonija Šašo) koji se upoznaju na neobičan način i kreću zajedno u potragu za blagom. 

 „Mislim da je ova predstava jedan odličan mamac za sve mališane na početku još jedne školske godine. Za sve one koji ne vole znanost i učenje, kroz ovu predstavu će se uvjeriti kako i to može biti zabavno. Pristup na koji sam im približio znanje je dosta drugačiji- stavio sam se u njihove glavice i na taj način razmišljao što bih ja htio gledati, učiti, promatrati...i tako je nastala ova pustolovina za sve klince i klinceze. Reakcije na predstavu su izvan očekivanja, djeca se zabavljaju, upijaju sve informacije, prostorija je ispunjena smijehom i djeca  interaktivno sudjeluju u izvedbi. Roditelji su oduševljeni i konstantno primam poruke pohvale i podrške. Radim s djecom dugi niz godina i jednostavno sam im htio približiti kazalište na malo drugačiji način od onog što je već viđeno“, izjavio je mladi autor. 

Djeca mogu zabavu nastaviti  kod kuće i to uz ilustriranu knjižicu s popratnim sadržajem i pokusima iz predstave. Možete pronaći i savjete kako timski raditi s djetetom, zagonetke, edukativan sadržaj, razne pokuse, ponešto o kućnim ljubimcima, igre i kviz. Uz mladog autora, u realizaciji ove ilustrirane knjižice, od velike pomoći bila je savjetnica za dječju psihologiju Antonia Ćosić. A kako bi ova predstava 'živjela' i djecu činila sretnom, pobrinuo se producent predstave Tomislav Jakuš koji s velikom vjerom u projekt dogovara daljnje izvedbe.

Uskoro će biti objavljena aplikacija 'Ti i Ja – znanstvenika dva' za roditelje i djecu. Aplikacija će omogućiti kvalitetno korištenje vremena uz tehnologiju 21. stoljeća. Dječak Ja i djevojčica Ti vodit će svu djecu kroz vrlo zanimljivu pustolovinu. Aplikacija nudi više mogućnosti: ukoliko će se vaše dijete htjeti igrati, a pritom dobro zabaviti i ponešto naučiti, dječak Ja i djevojčica Ti pripremili su mnoštvo korisnih igara i kvizova.

Ako kod kuće imate malene istraživače avanturističkog duha, ako vas zanima kako se pokusima radi vulkan ili ako želite vidjeti leteće meduze, požurite 26.9. u Narodno sveučilište Dubrava, Cerska 1, i doživite pravu čaroliju. Predstava počinje u 11 sati , a sve dodatne informacije možete potražiti na Facebook stranici Ti i Ja, Znanstvenika 2. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je
Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.