To je to što me zanima!

Predstavljeni rezultati projekta ClosEUp - Europa izbliza

Proglašeni su najbolji dokumentarni filmovi o projektima koji su koristili sredstva europskih fondova, a koji su snimljeni i prikazani u 5 hrvatskih gradova te su dodijeljene nagrade najboljim autorima
Vidi originalni članak

Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO svečano je predstavio rezultate projekta ClosEUp / Europa izbliza u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj.

Kristina Tatarović iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU istaknula je da je informacija prvi korak prema uspješnom funkcioniranju projekata, čemu je doprinio i ClosEUp kroz primjere dobre prakse i obrazovne sadržaje. Projekt “ClosEUp/Europa izbliza” trajao je 18 mjeseci, realiziran je uz potporu Europske unije u programu IPA INFO 2012., a njegova vrijednost je 99.858,53 eura.

Ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Sanja Tišma, izdvojila je radionice o projektima za građanstvo te posebno za srednjoškolce, kojima je IRMO dao svoj doprinos razvoju hrvatskog društva. Nadovezao se i Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj: „Na nama je velik posao jer mladi danas nisu dovoljno informirani, a naša je zadaća od njih napraviti odgovorne građane Hrvatske, a samim time i odgovorene građane EU". Ravnateljica Ekonomskog instituta Dubravka Jurlina Alibegović istaknula je da samo 2,8 posto iz proračuna ide za razvojne projekte. "ClosEUp je još jedna kockica u mozaiku koja će pomoći razvoju hrvatskog gospodarstva", tvrdi Jurlina Alibegović.

Posebno je istaknut multimedijski priručnik o EU projektima nastao u okviru projekta ClosEup / Europa izbliza, koji ostaje dostupan na ovom linku svim prijaviteljima projekata. Koordinatorica projekta Karolina Horvatinčić pozvala je sve zainteresirane da se uključe u on-line seminar putem kojeg mogu dobiti savjetodavnu pomoć za pisanje projekata. Na taj način IRMO potiče na projekte za lokalni i regionalni razvoj.

Na svečanom događanju promoviran je i Europski dokumentacijski centar Instituta za razvoj i međunarodne odnose EDC-IRMO, služba za prijenos informacija o Europskoj uniji zbog promicanja i objedinjavanja podučavanja i istraživanja u području europskih integracija čije je djelovanje predstavio voditelj Centra Antun Krševan Dujmović.

Idi na 24sata