To je to što me zanima!

Brinete li za svoje srce? Pogledajte zašto biste trebali

Kardiovaskularne bolesti ozbiljan su problem današnjice, ali svaki pojedinac može pomoći očuvati svoje zdravlje promjenom životnih navika
Vidi originalni članak

Kardiovaskularne bolesti su velika skupina bolesti koja uključuje oštećenja i bolesti srca i krvnih žila. Njihova učestalost značajno se povećala produljenjem životnog vijeka, a pojedincu je značajno narušeno zdravlje i smanjena kvaliteta života. Život popraćen stresom, lošom prehranom, štetnim ovisnostima i manjkom aktivnosti dovodi do začepljenja krvnih žila i time do značajnih kardiovaskularnih tegoba. Najčešća od njih su ateroskleroza, visoki krvni tlak, povišene masnoće u krvi i slaba cirkulacija. 

Nutrijenti koje srce posebno voli 

Supstanca po strukturi slična vitaminima, koenzim Q10, često dolazi u kombinaciji s nutrijentima za zdravlje srca. Koenzim Q10 koji ima važnu ulogu u pretvorbi hranjivih tvari u staničnu energiju, naše tijelo samo stvara, ali ta se sposobnost starenjem smanjuje. To je posebno izraženo kod osoba sklonih bolestima srca, stoga ga je poželjno unositi hranom ili u nedostatku dodacima prehrani.  

Tiamin, poznatiji pod nazivom vitamin B1, prvi je otkriveni vitamin B skupine i upravo je on jedan od primarnih nutrijenata za najvažniji mišić u ljudskom tijelu. Tiamin dokazano doprinosi normalnoj funkciji srca te sudjeluje u brojnim kemijskim reakcijama u organizmu. Što se tiče minerala, magnezij je nesumnjivo među najbitnijim za rad srca jer upravo on doprinosi normalnoj funkciji srčanog mišića. 

Vitamin od iznimne važnosti za imunološko, kardiovaskularno i neurološko zdravlje predstavlja i vitamin B6. Njegova zadaća je da doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina. Homocistein je aminokiselina čije nakupljanje u organizmu može potencijalno imati negativne učinke na proces zgrušavanja krvi. Homocistein se u organizmu pretvara u bezopasne spojeve samo ako su prisutni koenzimi ili tvari koje olakšavaju i ubrzavaju te reakcije, a jedan među tim tvarima je vitamin B6. 

Dodatak prehrani za zdravlje srca 

U samo jednoj kapsuli Forticora, dodatku prehrani za srce, nalazi se čak 150 mg koenzima Q10, dupla preporučena dnevna doza vitamina B1 te magnezij i vitamin B6. Takva iznadprosječno visoka količina koenzima Q10 u kombinaciji sa sastojcima koji imaju dokazano pozitivno djelovanje na srce, čine ovaj proizvod jednim od najboljih izbora za srce uz praćenje adekvatne prehrane i fizičke aktivnosti. 

Potražite u ljekarnama 

Forticor kapsule možete nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda. 

Idi na 24sata