Obavijesti

Promo sadržaj

Brinete li za svoje srce? Pogledajte zašto biste trebali

Brinete li za svoje srce? Pogledajte zašto biste trebali
2

Kardiovaskularne bolesti ozbiljan su problem današnjice, ali svaki pojedinac može pomoći očuvati svoje zdravlje promjenom životnih navika

Kardiovaskularne bolesti su velika skupina bolesti koja uključuje oštećenja i bolesti srca i krvnih žila. Njihova učestalost značajno se povećala produljenjem životnog vijeka, a pojedincu je značajno narušeno zdravlje i smanjena kvaliteta života. Život popraćen stresom, lošom prehranom, štetnim ovisnostima i manjkom aktivnosti dovodi do začepljenja krvnih žila i time do značajnih kardiovaskularnih tegoba. Najčešća od njih su ateroskleroza, visoki krvni tlak, povišene masnoće u krvi i slaba cirkulacija. 

Nutrijenti koje srce posebno voli 

Supstanca po strukturi slična vitaminima, koenzim Q10, često dolazi u kombinaciji s nutrijentima za zdravlje srca. Koenzim Q10 koji ima važnu ulogu u pretvorbi hranjivih tvari u staničnu energiju, naše tijelo samo stvara, ali ta se sposobnost starenjem smanjuje. To je posebno izraženo kod osoba sklonih bolestima srca, stoga ga je poželjno unositi hranom ili u nedostatku dodacima prehrani.  

Tiamin, poznatiji pod nazivom vitamin B1, prvi je otkriveni vitamin B skupine i upravo je on jedan od primarnih nutrijenata za najvažniji mišić u ljudskom tijelu. Tiamin dokazano doprinosi normalnoj funkciji srca te sudjeluje u brojnim kemijskim reakcijama u organizmu. Što se tiče minerala, magnezij je nesumnjivo među najbitnijim za rad srca jer upravo on doprinosi normalnoj funkciji srčanog mišića. 

Vitamin od iznimne važnosti za imunološko, kardiovaskularno i neurološko zdravlje predstavlja i vitamin B6. Njegova zadaća je da doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina. Homocistein je aminokiselina čije nakupljanje u organizmu može potencijalno imati negativne učinke na proces zgrušavanja krvi. Homocistein se u organizmu pretvara u bezopasne spojeve samo ako su prisutni koenzimi ili tvari koje olakšavaju i ubrzavaju te reakcije, a jedan među tim tvarima je vitamin B6. 

Dodatak prehrani za zdravlje srca 

U samo jednoj kapsuli Forticora, dodatku prehrani za srce, nalazi se čak 150 mg koenzima Q10, dupla preporučena dnevna doza vitamina B1 te magnezij i vitamin B6. Takva iznadprosječno visoka količina koenzima Q10 u kombinaciji sa sastojcima koji imaju dokazano pozitivno djelovanje na srce, čine ovaj proizvod jednim od najboljih izbora za srce uz praćenje adekvatne prehrane i fizičke aktivnosti. 

Potražite u ljekarnama 

Forticor kapsule možete nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.