To je to što me zanima!

Electric EVolution Festival

Prvi festival električne mobilnosti koji će se održati od 11. do 13. lipnja po prvi puta u Hrvatskoj okuplja aktivne sudionike na polju električne mobilnosti i prateće industrije na lokaciji istočnog parkinga shopping centra City Center One West u Zagrebu.
Vidi originalni članak

Electric EVolution festival privući će prvenstveno ljubitelje i entuzijaste na polju električne mobilnosti, ali i sve ostale zainteresirane posjetitelje kojima je ovaj trend blizak i zanimljiv.

Koncept festivala postavljen je u tri smjera:

  •  izlaganje električnih vozila u EXPO zoni,
  •  stručna predavanja za B2B i građanstvo s ciljem komunikacije prednosti korištenja električnih vozila – u suradnji s Hrvatski Telekom i udrugom Strujni krug
  •  probne vožnje za potencijalne kupce.

Tijekom tri dana trajanja festivala posjetiteljima će se predstaviti noviteti i aktualna ponuda svih relevantnih auto kuća/brandova u segmentu električnih i plug-in vozila, kao i popratna elektro industrija – e-motori, escooteri, e-romobili i dr. Interes izlagača i brendova električnih vozila zaista je velik te smo ponosni što se na prvom festivalu električne mobilnosti nalazi većina auto brandova koji u svom portfelju nude električna i plug-in vozila među kojima su Hyundai (službeno vozilo festivala), Mercedes-Benz, BMW, Mini Cooper, Porsche, Audi, VW, Škoda, Cupra, Renault, Nissan, Dacia, Peugeot, Citroen, Opel, Suzuki, Mitsubishi, Fiat, i dr. Posjetitelji Electric EVolution festivala će na licu mjesta od prodajnih predstavnika moći saznati detalje kako aplicirati i ostvariti subvencije za kupnju električnih vozila.

Electric EVolution festival organizira se radi sve većeg interesa javnosti za e-mobilnost. Prelazak s konvencionalnih vozila s unutarnjim izgaranjem na ekološki prihvatljivije načine mobilnosti, prvenstveno na vozila s 100% električnim pogonom, kao i na plug-in hibride proizlazi iz same činjenice da se u javnosti sve češće pojavaljuje pitanje ekologije, ekološke održivosti pa samim time i pitanje utjecaja mobilnosti na okoliš u vidu otpuštanja velikih količina štetnih emisija u atmosferu. Jedna od ključnih mjera poticanja energetske učinkovitosti u prometu je poticanje korištenja energetski učinkovitih vozila.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost svojim je programima sufinanciranja nabavke energetski učinkovitijih vozila posljednjih godina omogućio krajnjim korisnicima lakši put do nabavke električnih i hibridnih vozila, a s novim natječajom u 2021. godini definitivno pokazuju kako se o prelasku na prihvatljivije načine mobilnosti u FZOEU razmišlja ozbiljno. Naime, ove godine je za subvencije izdvojeno čak 90 milijuna kuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna kuna za javni sektor, što je značajni rast u odnosu na protekle godine. Također, 2021. godina donosi i drugačiji modalitet prijava na natječaj za subvenciju energetski učitovitijih vozila o čemu će posjetitelji festivala moći čuti više od strane stručnjaka, prodajnih savjetnika i predavača koji će na glavnoj pozornici tijekom 3 dana trajanja festivala održati nekoliko predavanja na tu temu. Biti će to idealna prilika za sve zainteresirane da na jednom mjestu razgledaju aktualnu ponudu električnih i plug-in vozila, saznaju sve o tome kako se prijaviti na natječaj te prikupe potrebne informacije oko uvjeta financiranja i dr.

Trendovi u Hrvatskoj i EU pokazaju sve veći rast prodaje električnih i plug-in vozila kao i eksponencijalni rast popratne industrije u vidu ugovaranja i postavljanja električnih punionica na javnim i privatnim površinama diljem Hrvatske i grada Zagreba. Prema dosadašnjim najavama ovaj trend će se svakako nastaviti čemu svjedoče mnoge najave i ostvarene suradnje javnih i privatnih poduzeća u cilju što razvijenije infrastrukture koja je svakako potrebna, što zbog nacionalnih planova u energetskoj politici, ali i u drugim granama gospodarstva, kao što su turizam i promet. Ponosni smo što je naš projekt prepoznao i glavni sponzor festivala – Hrvatski Telekom – koji se u posljednjih nekoliko godina pozicionirao kao jedan od najvećih opskrbljivača i pružatelja usluga punionica za električna i plug-in vozila. Vođeni njihovom poslovnom politikom, implementacijom novih tehnologija i strategijom širenja infrastrukture vjerujemo kako će u narednom periodu usluga punjenja električnih i plug-in vozila biti pristupačnija krajnjim korisnicima koji nerijetko postojeću infrastrukturu i pokrivenost istima spominju kao jedan od razloga koji je presudan prilikom donošenja odluke kod prelaska s konvencionalnog na električni oblik mobilnosti.

Electric EVolution Festival održat će se u terminu od 09:00h do 21:00h tijekom tri dana trajanja, a za posjetitelje i sve zainteresirane ulaz na festival je slobodan.

 

Idi na 24sata