Obavijesti

Promo sadržaj

Electric EVolution Festival

Electric EVolution Festival

Prvi festival električne mobilnosti koji će se održati od 11. do 13. lipnja po prvi puta u Hrvatskoj okuplja aktivne sudionike na polju električne mobilnosti i prateće industrije na lokaciji istočnog parkinga shopping centra City Center One West u Zagrebu.

Electric EVolution festival privući će prvenstveno ljubitelje i entuzijaste na polju električne mobilnosti, ali i sve ostale zainteresirane posjetitelje kojima je ovaj trend blizak i zanimljiv.

Koncept festivala postavljen je u tri smjera:

  •  izlaganje električnih vozila u EXPO zoni,
  •  stručna predavanja za B2B i građanstvo s ciljem komunikacije prednosti korištenja električnih vozila – u suradnji s Hrvatski Telekom i udrugom Strujni krug
  •  probne vožnje za potencijalne kupce.

Tijekom tri dana trajanja festivala posjetiteljima će se predstaviti noviteti i aktualna ponuda svih relevantnih auto kuća/brandova u segmentu električnih i plug-in vozila, kao i popratna elektro industrija – e-motori, escooteri, e-romobili i dr. Interes izlagača i brendova električnih vozila zaista je velik te smo ponosni što se na prvom festivalu električne mobilnosti nalazi većina auto brandova koji u svom portfelju nude električna i plug-in vozila među kojima su Hyundai (službeno vozilo festivala), Mercedes-Benz, BMW, Mini Cooper, Porsche, Audi, VW, Škoda, Cupra, Renault, Nissan, Dacia, Peugeot, Citroen, Opel, Suzuki, Mitsubishi, Fiat, i dr. Posjetitelji Electric EVolution festivala će na licu mjesta od prodajnih predstavnika moći saznati detalje kako aplicirati i ostvariti subvencije za kupnju električnih vozila.

Electric EVolution festival organizira se radi sve većeg interesa javnosti za e-mobilnost. Prelazak s konvencionalnih vozila s unutarnjim izgaranjem na ekološki prihvatljivije načine mobilnosti, prvenstveno na vozila s 100% električnim pogonom, kao i na plug-in hibride proizlazi iz same činjenice da se u javnosti sve češće pojavaljuje pitanje ekologije, ekološke održivosti pa samim time i pitanje utjecaja mobilnosti na okoliš u vidu otpuštanja velikih količina štetnih emisija u atmosferu. Jedna od ključnih mjera poticanja energetske učinkovitosti u prometu je poticanje korištenja energetski učinkovitih vozila.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost svojim je programima sufinanciranja nabavke energetski učinkovitijih vozila posljednjih godina omogućio krajnjim korisnicima lakši put do nabavke električnih i hibridnih vozila, a s novim natječajom u 2021. godini definitivno pokazuju kako se o prelasku na prihvatljivije načine mobilnosti u FZOEU razmišlja ozbiljno. Naime, ove godine je za subvencije izdvojeno čak 90 milijuna kuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna kuna za javni sektor, što je značajni rast u odnosu na protekle godine. Također, 2021. godina donosi i drugačiji modalitet prijava na natječaj za subvenciju energetski učitovitijih vozila o čemu će posjetitelji festivala moći čuti više od strane stručnjaka, prodajnih savjetnika i predavača koji će na glavnoj pozornici tijekom 3 dana trajanja festivala održati nekoliko predavanja na tu temu. Biti će to idealna prilika za sve zainteresirane da na jednom mjestu razgledaju aktualnu ponudu električnih i plug-in vozila, saznaju sve o tome kako se prijaviti na natječaj te prikupe potrebne informacije oko uvjeta financiranja i dr.

Trendovi u Hrvatskoj i EU pokazaju sve veći rast prodaje električnih i plug-in vozila kao i eksponencijalni rast popratne industrije u vidu ugovaranja i postavljanja električnih punionica na javnim i privatnim površinama diljem Hrvatske i grada Zagreba. Prema dosadašnjim najavama ovaj trend će se svakako nastaviti čemu svjedoče mnoge najave i ostvarene suradnje javnih i privatnih poduzeća u cilju što razvijenije infrastrukture koja je svakako potrebna, što zbog nacionalnih planova u energetskoj politici, ali i u drugim granama gospodarstva, kao što su turizam i promet. Ponosni smo što je naš projekt prepoznao i glavni sponzor festivala – Hrvatski Telekom – koji se u posljednjih nekoliko godina pozicionirao kao jedan od najvećih opskrbljivača i pružatelja usluga punionica za električna i plug-in vozila. Vođeni njihovom poslovnom politikom, implementacijom novih tehnologija i strategijom širenja infrastrukture vjerujemo kako će u narednom periodu usluga punjenja električnih i plug-in vozila biti pristupačnija krajnjim korisnicima koji nerijetko postojeću infrastrukturu i pokrivenost istima spominju kao jedan od razloga koji je presudan prilikom donošenja odluke kod prelaska s konvencionalnog na električni oblik mobilnosti.

Electric EVolution Festival održat će se u terminu od 09:00h do 21:00h tijekom tri dana trajanja, a za posjetitelje i sve zainteresirane ulaz na festival je slobodan.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!