To je to što me zanima!

Hokejaški reprezentativac zarađuje preko Uber platforme

Svi se čude kako uspijevam uskladiti obaveze na faksu, treninge i vožnju preko Uber platforme. No nije toliko zahtjevno kako se na prvi pogled čini
Vidi originalni članak

"Svi se čude kako uspijevam uskladiti obaveze na faksu, treninge i vožnju preko Uber platforme. No nije toliko zahtjevno kako se na prvi pogled čini. Vozim kada i koliko meni odgovara, odnosno koliko mi to obaveze na fakultetu dopuštaju", govori nam Toni, student druge godine ekonomije i Uberov partner-vozač.

Uber mu se svidio čim je došao u Hrvatsku, no u početku je bio samo korisnik usluge. Prije dva mjeseca počeo je voziti preko Uber platforme, a već ima osnovanu i firmu jer se nada da će uskoro moći zapošljavati druge vozače.

"Vožnju preko Uber platforme bi preporučio svim studentima jer je posao ugodan, smjene su fleksibilne, a zaradom bi svatko bio zadovoljan. Otkad vozim, osjećam se puno samostalnije, a i mami je lakše jer mi ne mora davati novac za skripte ili kave", objašnjava Toni.

Trenutno Toni vozi osam sati dnevno, pet dana u tjednu, a posebno je, kaže, isplativo voziti vikendima. Cijene su pristupačne, pa se mladi radije voze Uberom nego svojim autom kad krenu u izlazak. Kada počnu ispiti, uzme pauzu od vožnje.

A kad nije ni na faksu ni za volanom, Tonija se obično može pronaći na terenu za hokej na travi gdje se s kolegama iz reprezentacije priprema za skorašnje Europsko prvenstvo.

U javnosti malo poznat sport, Toni se zaljubio još u osnovnoj školi, prije 13 godina. U svom klubu Zrinjevac, kao i u reprezentaciji, igra na poziciji napadača. Hokejaši na travi ne nose kacigu, ne kližu niti se rolaju, objašnjava Toni, a ne nose ni zaštitna odjela kao igrači hokeja na ledu.

"Golman ima cijelokupnu zaštitnu opremu, a mi ostali samo kostobrane. Palica je izgledom slična kao ona u hokeju na ledu, no loptica više podsjeća na biljarsku kuglu nego hokejaški pak. Zna biti jako bolno ako vas pogodi u pogrešno mjesto", smije se Toni koji sa svojom ekipom u siječnju putuje u Tursku na Europsko prvenstvo.

"Hrvatska je trenutno 14. u Europi, no na ovom prvenstvu planiramo se plasirati među osam najboljih", kaže Toni. 

Idi na 24sata