To je to što me zanima!

Idealna vikend destinacija sad po posebno sniženoj cijeni! Osijek zove na odmor iz snova

A osim što u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji uistinu imate što vidjeti, trenutačno je aktivna i ponuda Hotela Osijek, koji ima posebnu ponudu za vikend odmor...
Vidi originalni članak

Idealan vikend je onaj u kojem "pobjegnete" od svakodnevice, daleko od gužvi i stresa. A upravo to možete doživjeti ako skoknete do Osječko-baranjske županije, gdje ćete uživati u mnogim prirodnim ljepotama, vinskim cestama i podrumima koji su posebno zanimljivi tijekom jeseni. Nadomak tog četvrtog po veličini grada u Hrvatskoj nalazi se Park prirode Kopački rit, jedan od najvećih europskih očuvanih prirodnih močvara. Smješten na ušću Drave i Dunava, dom je za više od 290 vrsta ptica.
I sam grad ima mnoge znamenitosti koje se svakako isplati posjetiti. Kompleks osječke Tvrđe sagrađen je u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima, romaničkom jezgrom te kvadratnim glavnim trgom. Gornji grad kao dio Osijeka povijesna je riznica: stari sakralni, kulturnopovijesni spomenici, kapucinski samostan neogotička crkva sv. Petra i Pavla, kapela sv. Ane, zgrada kazališta... U Donjem gradu je niz kasnobaroknih građanskih kuća, u Novom gradu niz secesijskih i kasnobaroknih zgrada, a u Retfali vrijedan dvorac obitelji Pejačević (18. st.) te crkva Uzvišenja Sv. Križa s mauzolejem grofova Pejačević. 

Ljubitelji vina mogu posjetiti mnoge kušaonice, a tu si  dvorci u Baranji, Državna ergela lipicanaca u Đakovu, adrenalinski park u Zlatnoj Gredi (u parku je moguć i najam bicikala, jahanje i druženje s konjima, promatranje ptica i životinja, veslanje), adrenalinske off-road vožnje quadovima po šumi uz rijeku Dravu i mnoge druge zanimljivosti. U nizu mogućnosti koje pruža rijeka Dunav posebno se ističe cikloturistička staza duž riječnog toka, koja i u Osječko-baranjskoj županiji ima tri staze za ljubitelje biciklizma. 

- Udvar - Duboševica - Topolje - Gajić - Draž - Batina - Zmajevac - Suza – Kneževi Vinogradi (34 km);

- Kneževi Vinogradi - Grabovac - Lug - Bilje (19 km) i

- Bilje - Osijek - Nemetin - Sarvaš - Bijelo Brdo - Dalj (30 km)

A osim što se u cijeloj županiji uistinu ima što vidjeti, trenutačno je aktivna ponuda Hotela Osijek, koji ima posebnu ponudu za vikend odmor koja se naziva City Break. Aranžman uključuje dva noćenja s doručkom u dvokrevetnoj osobi od petka do nedjelja, piće dobrodošlice, mogućnost korištenja wellness centra (jacuzzi, finska sauna, turska kupelj, fitness studio). Sobe u hotelu imaju pogled na Dravu. Cijena aranžmana po osobi je 495 kuna. Doplata za pansionski obrok iznosi 100 kn po osobi.
Osim vrhunskog odmora, u Hotelu Osijek možete probati vrhunske delicije, a kako i ne biste kad je chef Hotela Osijeka službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije. Ondje možete iskušati okuse slavonske kulinarske tradicije, svjetski poznata jela i egzotične specijalitete. No svakako morate probati vrhunski specijalitet - smuđ sa žara, a za ljubitelje egzotičnijih okusa preporučuje se kušanje azijskih jela.


 

Idi na 24sata