Obavijesti

Promo sadržaj

Idealna vikend destinacija sad po posebno sniženoj cijeni! Osijek zove na odmor iz snova

Idealna vikend destinacija sad po posebno sniženoj cijeni! Osijek zove na odmor iz snova
1

A osim što u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji uistinu imate što vidjeti, trenutačno je aktivna i ponuda Hotela Osijek, koji ima posebnu ponudu za vikend odmor...

Idealan vikend je onaj u kojem "pobjegnete" od svakodnevice, daleko od gužvi i stresa. A upravo to možete doživjeti ako skoknete do Osječko-baranjske županije, gdje ćete uživati u mnogim prirodnim ljepotama, vinskim cestama i podrumima koji su posebno zanimljivi tijekom jeseni. Nadomak tog četvrtog po veličini grada u Hrvatskoj nalazi se Park prirode Kopački rit, jedan od najvećih europskih očuvanih prirodnih močvara. Smješten na ušću Drave i Dunava, dom je za više od 290 vrsta ptica.
I sam grad ima mnoge znamenitosti koje se svakako isplati posjetiti. Kompleks osječke Tvrđe sagrađen je u 18. stoljeću s impozantnim bedemima i gradskim vratima, romaničkom jezgrom te kvadratnim glavnim trgom. Gornji grad kao dio Osijeka povijesna je riznica: stari sakralni, kulturnopovijesni spomenici, kapucinski samostan neogotička crkva sv. Petra i Pavla, kapela sv. Ane, zgrada kazališta... U Donjem gradu je niz kasnobaroknih građanskih kuća, u Novom gradu niz secesijskih i kasnobaroknih zgrada, a u Retfali vrijedan dvorac obitelji Pejačević (18. st.) te crkva Uzvišenja Sv. Križa s mauzolejem grofova Pejačević. 

Ljubitelji vina mogu posjetiti mnoge kušaonice, a tu si  dvorci u Baranji, Državna ergela lipicanaca u Đakovu, adrenalinski park u Zlatnoj Gredi (u parku je moguć i najam bicikala, jahanje i druženje s konjima, promatranje ptica i životinja, veslanje), adrenalinske off-road vožnje quadovima po šumi uz rijeku Dravu i mnoge druge zanimljivosti. U nizu mogućnosti koje pruža rijeka Dunav posebno se ističe cikloturistička staza duž riječnog toka, koja i u Osječko-baranjskoj županiji ima tri staze za ljubitelje biciklizma. 

- Udvar - Duboševica - Topolje - Gajić - Draž - Batina - Zmajevac - Suza – Kneževi Vinogradi (34 km);

- Kneževi Vinogradi - Grabovac - Lug - Bilje (19 km) i

- Bilje - Osijek - Nemetin - Sarvaš - Bijelo Brdo - Dalj (30 km)

A osim što se u cijeloj županiji uistinu ima što vidjeti, trenutačno je aktivna ponuda Hotela Osijek, koji ima posebnu ponudu za vikend odmor koja se naziva City Break.

Aranžman uključuje dva noćenja s doručkom u dvokrevetnoj osobi od petka do nedjelja, piće dobrodošlice, mogućnost korištenja wellness centra (jacuzzi, finska sauna, turska kupelj, fitness studio). Sobe u hotelu imaju pogled na Dravu. Cijena aranžmana po osobi je 495 kuna. Doplata za pansionski obrok iznosi 100 kn po osobi.


Osim vrhunskog odmora, u Hotelu Osijek možete probati vrhunske delicije, a kako i ne biste kad je chef Hotela Osijeka službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije. Ondje možete iskušati okuse slavonske kulinarske tradicije, svjetski poznata jela i egzotične specijalitete. No svakako morate probati vrhunski specijalitet - smuđ sa žara, a za ljubitelje egzotičnijih okusa preporučuje se kušanje azijskih jela.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini