To je to što me zanima!

Imate li povišenu razinu šećera u krvi?

Zbog današnje svakodnevice naš se organizam sve češće susreće s oscilacijama razine šećera u krvi, no znamo li čime su one potencijalno uzrokovane i koja je vrijednost minerala kroma u svemu tome?
Vidi originalni članak

Nešto s čim se suočava sve veći broj ljudi, a vrlo jednostavno se otkriva analizom krvi jest povišena razina šećera u krvi. Regulacija počinje od inzulina, peptidnog hormona koji se u krvotok izlučuje iz gušterače. On kontrolira razinu šećera u krvi, metabolizam ugljikohidrata i promet energije u organizmu.

Jeste li u opasnosti od povišene razine šećera u krvi?

Razina glukoze u krvi je strogo regulirana hormonom inzulinom, koji pomaže da glukoza uđe u stanice i bude iskorištena za proizvodnju energije. Međutim, sjedilački način života, pretjerani unosom hrane, osobito jednostavnih ugljikohidrata, prekomjerna tjelesna težina, posebice oko područja trbuha, pa i kronični stres i nesanica mogu dovesti do poteškoća u radu ovog procesa.

Zamijećeno je da osobe s poremećajem spavanja, osobito ako se radi o povremenom prestanku disanja, odnosno apneja u snu, imaju povećan potencijal za povišenu razinu šećera u krvi. Na oprezu bi trebale biti i osobe koje imaju više od 40 godina, osobe s povišenim vrijednostima masnoćama u krvi i pušači.

Krom – za normalnu razinu šećera

Ohrabrujuće je to što zdravim životnim navikama možemo smanjiti rizik za razne poremećaje u organizmu. To uključuje održavanje zdrave težine, uravnoteženu prehranu, redovitu tjelovježbu i kvalitetan san. Preporuka je redovito provjeravati razinu šećera pri krvnim pretragama, a korisno možete biti i obratiti pozornost na sadržaj kroma u prehrani, minerala koji doprinosi održavanje normalne razine šećera u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata.

Proizvod u ljekarnama koji se ističe za normalnu razinu šećera u krvi su kapsule Dibeticin upravo zbog kroma koji doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi, a dodatno sadrže cejlonski cimet (Cinnamomum zeylanicum) poznati kao pravi cimet i alfa-lipoični kiselinu.

Potražite u ljekarnama

Dodatak prehrani Dibeticin kapsule možete nabaviti u ljekarnama ili s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o kapsulama možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Idi na 24sata