Obavijesti

Promo sadržaj

Imate li povišenu razinu šećera u krvi?

Imate li povišenu razinu šećera u krvi?
3

Zbog današnje svakodnevice naš se organizam sve češće susreće s oscilacijama razine šećera u krvi, no znamo li čime su one potencijalno uzrokovane i koja je vrijednost minerala kroma u svemu tome?

Nešto s čim se suočava sve veći broj ljudi, a vrlo jednostavno se otkriva analizom krvi jest povišena razina šećera u krvi. Regulacija počinje od inzulina, peptidnog hormona koji se u krvotok izlučuje iz gušterače. On kontrolira razinu šećera u krvi, metabolizam ugljikohidrata i promet energije u organizmu.

Jeste li u opasnosti od povišene razine šećera u krvi?

Razina glukoze u krvi je strogo regulirana hormonom inzulinom, koji pomaže da glukoza uđe u stanice i bude iskorištena za proizvodnju energije. Međutim, sjedilački način života, pretjerani unosom hrane, osobito jednostavnih ugljikohidrata, prekomjerna tjelesna težina, posebice oko područja trbuha, pa i kronični stres i nesanica mogu dovesti do poteškoća u radu ovog procesa.

Zamijećeno je da osobe s poremećajem spavanja, osobito ako se radi o povremenom prestanku disanja, odnosno apneja u snu, imaju povećan potencijal za povišenu razinu šećera u krvi. Na oprezu bi trebale biti i osobe koje imaju više od 40 godina, osobe s povišenim vrijednostima masnoćama u krvi i pušači.

Krom – za normalnu razinu šećera

Ohrabrujuće je to što zdravim životnim navikama možemo smanjiti rizik za razne poremećaje u organizmu. To uključuje održavanje zdrave težine, uravnoteženu prehranu, redovitu tjelovježbu i kvalitetan san. Preporuka je redovito provjeravati razinu šećera pri krvnim pretragama, a korisno možete biti i obratiti pozornost na sadržaj kroma u prehrani, minerala koji doprinosi održavanje normalne razine šećera u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata.

Proizvod u ljekarnama koji se ističe za normalnu razinu šećera u krvi su kapsule Dibeticin upravo zbog kroma koji doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi, a dodatno sadrže cejlonski cimet (Cinnamomum zeylanicum) poznati kao pravi cimet i alfa-lipoični kiselinu.

Potražite u ljekarnama

Dodatak prehrani Dibeticin kapsule možete nabaviti u ljekarnama ili s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o kapsulama možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini