To je to što me zanima!

Jedna žličica ovog prirodnog proizvoda ubrzava kuhanje i jelo pretvara u magiju

Gotovo svatko tko kuha ima svoj tajni sastojak kojim poboljšava okus jela, onaj detalj koji će prevagnuti u tome da su ručak ili večera fantastični umjesto samo obični.
Vidi originalni članak

Nekom je to začin, drugom njihov spoj, a Karlovčanki Tini Popović to je ljubav prema hrani i poštovanje bakine recepture. Ova je ekonomistica, naime, istražujući što ljudima treba da bi upotpunili jela koja pripremaju, doznala da žele drugačije začine. I to je uzela kao ishodište svoje poduzetničke priče. Odvažila se i preuzela bakin recept, spravila mješavinu začina, zapakirala ga u teglicu i dala ime Korijen. Iako se čini jednostavno, ova poduzetnička priča uspjela je zahvaljujući projektu Startaj Hrvatska.

Riječ je o povrtnom dodatku prehrani, koji obogaćuje okus obroku, ali i olakšava i ubrzava kuhanje. Tinina baka zvala ga je „moj domaći dodatak jelima“ i zbog njega Tina bakina jela pamti kao najukusnija. Potvrdu da je pogodila dali su joj prijatelji i poznanici, kao prvi degustatori. Njihove visoke ocjene potakle su je da razvija proizvod i plasira ga na tržište. Za probu je napunila 30 teglica i odmah ih rasprodala.

Kako joj je bilo važno da poštuje bakin običaj, u Korijenu su isključivo hrvatski proizvodi, a potrudila se da osim povrća i ambalaža u kojem će biti pakiran i prodavan bude domaćeg podrijetla. Time je ostvarila svoju želju da su u stvaranju Korijena jaka karika i mali hrvatski proizvođači.

Korijen ima čak 85 % povrća – mrkve, rog paprike, rajčice, korijena i lista peršina, korijena celera te luka, u promjenjivim omjerima, a konzerviran je samo sa soli. Povrtni dodatak prehrani nema nikakvih aditiva, konzervansa ni bojila, izrađuje se ručno, uz pomoć dva stroja. U prvom se povrće reže i potom u drugom melje, da bi se zatim sastojci pomno miješali dok se ne dobije njihov savršen omjer i poseban okus.

Korijen je prepoznatljiv i po svojoj „mokroj“ strukturi u teglici, u kojoj mu je rok trajanja 10 mjeseci. Važno je naglasiti da je proizvod namijenjen baš svakome, i onima koji vole kuhati kao i onima kojima pripremanje hrane nije drago, ali vole fini obrok. Korijen ima zaista široku primjenu, doprinosi okusu umaka, variva, gulaša, dodaje se u marinadu za meso, a idealan je i kao začin rižotima, juhama, tjestenini. Budući da je od prirodnih sastojaka, pogodan je za one s intolerancijom na gluten, te vegetarijance i vegane.

S njim se obrok za pamćenje može spraviti u svega 15 minuta, jer dovoljna je jedna žličica Korijena da u kuhinji nastane magija.

Povrtni dodatak jelima Korijen je u projektu Startaj Hrvatska, kompanije SPAR Hrvatska i Nova TV, te može postati HIT proizvod 2022. Možete ga kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Što sve rade ostali kandidati gledajte nedjeljom od 16 sati na Novoj TV.

Idi na 24sata