Obavijesti

Promo sadržaj

Jedna žličica ovog prirodnog proizvoda ubrzava kuhanje i jelo pretvara u magiju

Jedna žličica ovog prirodnog proizvoda ubrzava kuhanje i jelo pretvara u magiju
3

Gotovo svatko tko kuha ima svoj tajni sastojak kojim poboljšava okus jela, onaj detalj koji će prevagnuti u tome da su ručak ili večera fantastični umjesto samo obični.

Nekom je to začin, drugom njihov spoj, a Karlovčanki Tini Popović to je ljubav prema hrani i poštovanje bakine recepture. Ova je ekonomistica, naime, istražujući što ljudima treba da bi upotpunili jela koja pripremaju, doznala da žele drugačije začine. I to je uzela kao ishodište svoje poduzetničke priče. Odvažila se i preuzela bakin recept, spravila mješavinu začina, zapakirala ga u teglicu i dala ime Korijen. Iako se čini jednostavno, ova poduzetnička priča uspjela je zahvaljujući projektu Startaj Hrvatska.

Riječ je o povrtnom dodatku prehrani, koji obogaćuje okus obroku, ali i olakšava i ubrzava kuhanje. Tinina baka zvala ga je „moj domaći dodatak jelima“ i zbog njega Tina bakina jela pamti kao najukusnija. Potvrdu da je pogodila dali su joj prijatelji i poznanici, kao prvi degustatori. Njihove visoke ocjene potakle su je da razvija proizvod i plasira ga na tržište. Za probu je napunila 30 teglica i odmah ih rasprodala.

Kako joj je bilo važno da poštuje bakin običaj, u Korijenu su isključivo hrvatski proizvodi, a potrudila se da osim povrća i ambalaža u kojem će biti pakiran i prodavan bude domaćeg podrijetla. Time je ostvarila svoju želju da su u stvaranju Korijena jaka karika i mali hrvatski proizvođači.

Korijen ima čak 85 % povrća – mrkve, rog paprike, rajčice, korijena i lista peršina, korijena celera te luka, u promjenjivim omjerima, a konzerviran je samo sa soli. Povrtni dodatak prehrani nema nikakvih aditiva, konzervansa ni bojila, izrađuje se ručno, uz pomoć dva stroja. U prvom se povrće reže i potom u drugom melje, da bi se zatim sastojci pomno miješali dok se ne dobije njihov savršen omjer i poseban okus.

Korijen je prepoznatljiv i po svojoj „mokroj“ strukturi u teglici, u kojoj mu je rok trajanja 10 mjeseci. Važno je naglasiti da je proizvod namijenjen baš svakome, i onima koji vole kuhati kao i onima kojima pripremanje hrane nije drago, ali vole fini obrok. Korijen ima zaista široku primjenu, doprinosi okusu umaka, variva, gulaša, dodaje se u marinadu za meso, a idealan je i kao začin rižotima, juhama, tjestenini. Budući da je od prirodnih sastojaka, pogodan je za one s intolerancijom na gluten, te vegetarijance i vegane.

S njim se obrok za pamćenje može spraviti u svega 15 minuta, jer dovoljna je jedna žličica Korijena da u kuhinji nastane magija.

Povrtni dodatak jelima Korijen je u projektu Startaj Hrvatska, kompanije SPAR Hrvatska i Nova TV, te može postati HIT proizvod 2022. Možete ga kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Što sve rade ostali kandidati gledajte nedjeljom od 16 sati na Novoj TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci
PROMO

Otvorena Mia poliklinika u Rijeci

Stručnost i iskustvo Pronatal grupacije dostupni pacijentima iz Hrvatske, Slovenije i Italije

'Automobil  zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'
PROMO

'Automobil zapravo koristimo jedan sat na dan, a mjesečno nas stoji barem 500 eura'

Među onima koji se, između ostalog, zalažu za stvaranje naprednih rješenja u području održive mobilnosti je i slovenska tvrtka Avant Car
Baby boom u Slavoniji i Podravini
PROMO

Baby boom u Slavoniji i Podravini

Već imaju jasličku, vrtićku i predškolsku grupu, a očekuju još dvadesetak prinova koje će dohraniti i pustiti u prirodu. U Dravskoj priči u Virovitičko-podravskoj županiji nikad nije dosadno