Želite li osjetiti prave čari Zagreba, prvo ćete otići u centar grada. Nakon kavice i toploga kroasana u nekoj od kavana, šetnje po Ilici, Dolcu, Tkalčićevoj, Donjem i Gornjem gradu, dobijete dojam koje sve ljepote metropola skriva. A na uglu Jurišićeve i Palmotićeve ulice nalazi se pravi dragulj - Amadria Park Hotel Capital.
Dočekala nas je čaša vrhunskog pjenušca Nicolas Feuillatte Brut, nakon čega nam je chef izrazio dobrodošlicu sladoledom od tune u kornetu od Parmigiano sira te su nam uz to servirali kuhano tijesto preliveno domaćim sirom s paprom, na gnijezdu od prženog poriluka. Ukusno i oku ugodno. Takva su bila i jela koja su slijedila.
Okus predjela teško je prepričati, ali bio je to odličan spoj naoko nespojivih namirnica. Na tanjuru su bili - krema od jagoda, bisk od škampi, šparoge, na to su bili složeni zapaljeni škampi, zatim šafran majoneza, Parmigiano sir i kavijar gacke pastrve, a sve je bilo dekorirano pepelom od mirodija.
Nakon vrhunskog predjela, glavno jelo bilo je mesno. Biftek u umaku od vrganja s crnim trubama stvarno je vrhunski spoj. Okus mesa došao je do izražaja, a upotpunjavao se s odlično odabranim popratnim sastojcima. Kao prilog posluženi su pire krumpir, krema od celera, krema od graška, cikla kuhana s anisom i krema od paprike. Odlično jelo i za ručkove i za večere. Tu se stvarno vidi da chef Ante Valenteković izvrsno barata svim tehnikama koje je za ručak prikazao. Uz glavno jelo posluženo je vino Enjingi Venje iz 2010. godine, koje se izvrsno ljubi s hranom. Venje bijele izvedbe kupaža je pet sorti odabranih bobica kasne izborne berbe: graševine, rajnskog rizlinga, traminca, sauvignona i sivog pinota.
A završilo je kako i priliči svakom ručku ili večeri - šećer na kraju. Nije to bio bilo kakav šećer nego vrhunski dekorirano remek-djelo na tanjuru. Za desert nam je stigao semifreddo od badema poslužen na mljevenim keksima i mljevenom kakaovcu sa svježim malinama i kupinama. Vrhunski spoj svih sastojaka koji će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce. Sladak, ali baš po mjeri.
Za kraj smo i prošetali hotelom. Vidjevši sve usluge koje gosti hotela mogu koristiti, uvjerili smo se – ovaj hotel trenutno je vrh ponude u Zagrebu – s mladim i ljubaznim timom, vrhunske eno i gastroponude.
A krije i još jednu super stvar. Na -1 razini nekadašnji je trezor banke i njen najčuvaniji dio, a originalna vrata restaurirana su i danas skrivaju najfinija vina, viskije, džinove, pjenušce, šampanjce i vrhunska vina.
Hotel Capital je dio brand-a Amadria Park Hoteli koji ima 6 hotela u Opatiji i 5 hotela u Šibeniku.